Uutiset

EM: Nurmenkari lyhytohjelmassa 22

Nurmenkari EM-lyhytohjelman 22.

Ari-Pekka Nurmenkari ei yltänyt aivan parhaimpaansa miesten EM-kilpailujen lyhytohjelmassa Tallinnassa ja sijoittui 22:ksi. Vain 20 parasta selvitti tiensä torstaina luisteltavaan vapaaohjelmaan, joten Nurmenkari karsiutui jatkosta.

Nurmenkari selvitti kolmoislutz-kaksoistulppi –yhdistelmän sekä soolo kolmoisflipin ja keräsi pirueteista vaikeustasoja kolmesta neljään. Nurmenkarin ohjelman kokonaispisteet olivat 53,55. Ohjelman pahin epäonnistuminen tapahtui kolmoisakselissa, jonka hän tuli kyykyssä alas ja laittoi toisen jalan jäähän. Akselin epäonni vei häneltä reilut 4 pistettä mukanaan.

Ohjelmasta puuttui miehelle tunnusomainen terävyys, johon vaikutti eilisiltainen pieni lämpö.

– Ei ollut nappisuoritus. Kolmoisakselista puuttui terävyys ja jouduin käyttämään siinä liikaa voimaa. Minulla oli eilen lievää lämpöä, mutta tänään en halunnut sitä edes mitata. Tarvittava terävyys oli tänään kiven takana, Nurmenkari sanoi.

– Oma tavoitteeni oli saavuttaa lyhytohjelmasta 70 pistettä. Siitä voi laskea kuinka paljon jäin tavoitteestani.

Olympiavalintoihin Nurmenkari ei halunnut vielä puuttua. Totesi vain, että päätös valinnasta on Olympiakomitean.

Miesten lyhytohjelmakilpailun voitti Venäjän Evgeni Plushenko. Paluun kilpajäille tehnyt venäläinen keräsi erinomaisella ohjelmallaan huippupisteet 91,30. Kilpailussa toisena on Ranskan Brian Joubert pistein 88,55 ja kolmantena Ranskan Yannick Ponsero 82,40.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/ec2010/index.htm

Lisätietoa www.isu.org


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024