Uutiset

Taitoluistelun EM-kilpailut alkavat Tallinnassa

Tiedote

Taitoluistelun EM-kilpailut 18.-24.1.

Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan 18.-24.1. Tallinnassa, Saku Suurhallissa. Suomea edustaa sama iskukykyinen joukkue kuin vuosi sitten Helsingin EM-kilpailuissa Hartwall Areenalla eli Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö, Ari-Pekka Nurmenkari sekä jäätanssijat Oksana Klimova – Sasha Palomäki.

Naiset aloittavat perjantaina

Viime vuoden Euroopan mestari Laura Lepistö lähtee puolustamaan EM-kultaansa, mutta ei suostu ottamaan voittopaineita harteilleen, vaan lähtee ennen kaikkea taistelemaan edustuspaikasta Vancouverin Olympialaisiin jonne Suomella on kaksi paikkaa naisten sarjaan. Edustajat valitaan EM-kisojen lopputulosten perusteella: kaksi parhaiten sijoittunutta lähtevät Olympialaisiin, sekä maaliskuun 22.-28. luisteltaviin MM-kilpailuihin Italian Torinoon.

– Harjoitukset ovat sujuneet hyvin. En silti mieti mestaruuden uusimista, vaan lähden ennen kaikkea hakemaan paikkaa Olympialaisiin, Lepistö sanoi.

Lepistö, EM-pronssimitalisti Pöykiö sekä Korpi, joka sijoittui viime vuonna viidenneksi lähtevät luonnollisesti tänäkin vuonna kilpailuun ennakkosuosikkeina. Suomalaisnaisten kovimmat kilpakumppanit lienevät Sveitsin Sarah Meier, Italian Carolina Kostner sekä Valentina Marchei, Venäjän Alena Leonova ja Unkarin Julia Sebestyen. Lähelle mitalisijoja saattavat yltää myös Viron Elena Glebova ja Ison-Britannian Jenna McCorkell.

Kansainvälinen Luisteluliitto (ISU) on tehnyt tälle kaudelle sääntömuutoksia, jotka koskevat vapaaohjelmaan pääsevien luistelijoiden lukumäärää. Uuden säännön mukaan naisissa ja miehissä vapaaohjelmaan selvittävät tiensä lyhytohjelman 20 parasta luistelijaa, entisen 24 sijaan. Pareissa ja jäätanssissa määrä on vähennetty 16.

Naisten lyhytohjelmakilpailu käydään perjantaina 22.1. Kaikki Suomen naiset luistelevat lyhytohjelman jälkimmäisellä puoliskolla kahdessa viimeisessä ryhmässä, joihin on valittu parhaat luistelijat ISU:n ranking järjestelmän perusteella.

Nurmenkari tähtää Olympialaisiin

Ari-Pekka Nurmenkarin urakka alkaa keskiviikkona lyhytohjelmakilpailulla. Nurmenkari oli viime vuonna kokonaiskilpailussa 14. Olympiapaikan Suomelle hankkinut Nurmenkari tavoittelee tänä vuonna sijoitusta kymmenen parhaan joukossa. Yhtä tärkeänä tavoitteena miehellä on vakuuttaa valitsijat ja sinetöidä itselleen paikka Vancouveriin. Helsinkiläisen ohjelmiin, piruetteihin ja askeleisiin on tehty joulukuisten SM-kilpailujen jälkeen hienosäätöä, tarkoituksena saavuttaa kilpailussa korkeampia vaikeustasoja. Kärkikamppailun osalta miesten sarjan mielenkiintoisimmat luistelijat ovat ehdottomasti paluun kilpajäille tehneet Sveitsin Stéphane Lambiel ja Venäjän Evgeni Plushenko.

Jäätanssijat Oksana Klimova – Sasha Palomäki lähtevät parantamaan viime vuoden sijoitustaan, joka oli 22. Moskovassa harjoitteleva 17-vuotias Klimova ja 18-vuotias Palomäki ovat kilpailleet alkukauden pääsääntöisesti juniorisarjassa. Pari aloittaa kilpailunsa pakollisella tanssilla tiistaina ja jatkavat rytmitanssilla torstaina.

Suomen Taitoluisteluliitto on asettanut naisten sarjaan tavoitteeksi kaksi mitalia, joista toinen kultainen. Miesten sarjan tavoitteeksi liitto on asettanut sijoituksen kymmenen joukkoon ja jäätanssissa 20 joukkoon.


Aikataulut, osallistujat ja tulokset: http://www.isuresults.com/events/fsevent00011104.htm

Tapahtuman kotisivu: http://www.euroskate2010.eu/

Aikataulu:

19.1. tiistai

13.30 Jäätanssi, pakollinen tanssi

18.30 Avajaiset

19.20 Parit, lyhytohjelma

20.1. keskiviikko

11.00 Miehet, lyhytohjelma, ryhmä1

14.30 Miehet, lyhytohjelma, ryhmä 2

19.00 Parit, vapaaohjelma

21.1. torstai

13.00 Jäätanssi, rytmitanssi

18.45 Miehet, vapaaohjelma

22.1. perjantai

10.00 Naiset, lyhytohjelma, ryhmä 1

13.45 Naiset, lyhytohjelma, ryhmä 2

18.40 Jäätanssi, vapaatanssi

23.1. lauantai

13.30 Naiset, vapaaohjelma

23.1. sunnuntai

15.30 Loppunäytös


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024