Uutiset

Cup of Berlin Suomen ylivoimaa
Tiedote (tekstiä saa vapaasti lainata, kun lähde mainitaan)

Rockettes nappasi voiton Berlinissä

Suomalaiset muodostelmaluistelijat menestyivät hyvin lauantaina päättyneessä kansainvälisessä Cup of Berlin kilpailussa. Suomea ja Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Rockettes voitti kokonaiskilpailun huippupistein 218,10. Vuoden 2008 maailmanmestarit olivat kilpailun ykkösiä sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Suomalaismenestystä täydensi Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity sijoittumalla kilpailussa toiseksi pistein 204,19. Yhdysvaltojen Haydenettes oli kilpailussa kolmas pisteillä 202,36.

– Tavoitteemme oli tehdä täällä kaksi hyvää ohjelmaa ja se tavoite toteutui. Vapaaohjelman yksi vähennyspiste saattoi tulla kentänkäytöstä, mutta se ei ollut tässä tapauksessa merkittävä vähennys. Olemme hyvin onnellisia voitosta, sanoi Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen heti kilpailun ratkettua.

Hyviä lyhytohjelmia kuluneella kaudella luistellut Rockettes onnistui Berliinissä myös vapaaohjelmassa, joka antoi joukkueelle itseluottamusta loppukauteen.

– Vapaaohjelman onnistuminen täällä oli meille tärkeä askel. Pääsimme sille tasolle, jolle kuulumme. Tästä on hyvä jatkaa, Nieminen sanoi.

Rockettes ja lajin kolminkertainen maailmanmestari Marigold IceUnity ovat tapansa mukaan käyneet alkukaudesta kovaa keskinäistä kamppailua jo kotimaassa. Suomessa käydyissä SM-valintakilpailuissa molemmat joukkueet ovat voittaneet kuluneella kaudella kertaalleen. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa Helsingin Jäähallissa 29.-30.1. käytävässä Finlandia Cup kilpailussa. Mukana on silloin kolmas kova kotimainen joukkue, viime vuoden MM-hopeamitalisti Team Unique.

Cup of Berlin kilpailun ylivoimaisesti menestynein maa oli Suomi. Junioreissa Suomen joukkueet nappasivat niin ikään kaksoisvoiton Team Mystiquen (HSK) johdolla. Suomen Team Fintastic (HTK) saavutti hopeaa.

Seniorit, lopputulokset:

  1. Rockettes, FIN 218,10
  2. Marigold IceUnity FIN 204,19
  3. Haydenettes USA 202,36

Mukana 11 joukkuetta

Juniorit, lopputulokset:

  1. Team Mystique FIN 174,86
  2. Team Fintastic FIN 167,01
  3. Lexettes USA 162,21
  4. Sun City Swing FIN 144,34

Mukana 10 joukkuetta

Lisätietoa http://www.teamberlin-1.de/en/live/2010/cup-of-berlin/
Tulokset: http://www.deu-event.de/results/cob2010/index.htm

*****************

Lauantai 16.1. junioreiden ja senioreiden vapaaohjelmat

Juniorit:

Suomen (HSK) Team Mystique luisteli voittoon junioreiden kilpailussa pistein 174,86. Team Mystique oli lyhytohjelman jälkeen toisena, mutta voitti vapaaohjelman. Suomi nappasi myös hopeaa Team Fintasticin (HTK) ansiosta. Lyhytohjelman voittanut Team Fintastic oli vapaaohjelmassa kolmas ja kasasi yhteispisteet 167,01. Naantalin Sun City Swing -joukkue oli kilpailussa neljäs pistein 144,34.

http://www.teamberlin-1.de/en/live/2010/cup-of-berlin/


*************

Perjantai 15.1. junioreiden ja senioreiden lyhytohjelmat ja noviisit

Seniorit:

Helsinkiläisjoukkue Rockettes johtaa hyvällä luistelulla kilpailua pistein 83,46. Suomen toinen joukkue Marigold IceUnity on kilpailussa kolmantena pistein 76,38 niukasti Yhdysvaltojen Haydenettesiä jäljessä (77,97).

Seniorit, lyhytohjelma

  1. Rockettes FIN 83,46
  2. Haydenettes USA 77,97
  3. Marigold IceUnity FIN 76,38

Mukana 11 joukkuetta

Noviisit:

Suomen noviisijoukkueet menestyivät upeasti kilpailussa. Suomen ja Vantaan Dream Steps voitti kilpailun pistein 51,31. Hopealle luistelivat espoolainen Blue Arrows pistein 48,77. Turun Filiae Aboenses joukkue s ijoittui viidenneksi. Kaikki tulokset http://www.teamberlin-1.de/en/live/2010/cup-of-berlin/

Onnea joukkueille!

Juniorit, lyhytohjelma:

Myös juniorit jatkoivat hienoa menestystä lyhytohjelmakilpailussa. Suomen ja Helsingin Team Fintastic johtaa kilpailua pistein 72,26 ennen Team Mystiqueta 67,56. Naantalin Sun City Swing on kilpailussa neljäntenä 55,27.

Hyvä Suomi!


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024