Uutiset

SM-kisat käynnistyvät Jyväskylässä

Taitoluistelijat kilpailevat SM-mitaleista Jyväskylässä

Taitoluistelun SM-kilpailut luistellaan 19.-20.12. Jyväskylän Synergia-areenalla. Kilpailuun osallistuvat Suomen kaikki kärkiluistelijat yksinluistelussa ja jäätanssissa niin juniori- kuin seniorisarjassa.

SM-kilpailut ovat viimeinen näytön paikka ajatellen valintoja EM-kisoihin, jotka luistellaan Tallinnassa 18.-24.1.2010. Luistelijat valitaan EM-kilpailuihin Season Best tuloksien perusteella. SM-kilpailujen jälkeen vahvistettavan EM-joukkueen vahvuus on kolme naisluistelijaa, yksi miesluistelija ja yksi jäätanssipari. Laura Lepistö on Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti jo valittu joukkueeseen, voitettuaan viime vuonna Helsingissä Euroopan mestaruuden. Muut lähtijät lienee Kiira Korpi ja Susanna Pöykiö, ellei kukaan nuoremmista kilpailijoista veny SM-kisassa suoritukseen joka oikeuttaisi EM-edustuspaikkaan.

Kotimaan naisten ranking ennen SM-kilpailua:

1. Kiira Korpi 163,27 Kiinan GP

2. Laura Lepistö 158,52 Kanadan GP

3. Susanna Pöykiö128,55 Finlandia Trophy

4. Henriikka Hietaniemi 120,10 2.SM-valintakilpailu

Miesten sarjassa taistelu Suomen mestaruudesta ja EM-paikkaan oikeuttavista korkeimmista Season Best pisteistä on tiukempaa. Ari-Pekka Nurmenkarin syyskuussa saavuttama pistemäärä 164,67 on toistaiseksi kotimainen kärkitulos, mutta niskaan hengittää Mikko Minkkinen pistemäärällään 162,02.

Kotimaan miesten ranking ennen SM-kilpailua:

1. Ari-Pekka Nurmenkari 164,67 Nebelhorn Trophy

2. Mikko Minkkinen 162,02 2.SM-valintakilpailu

3. Valtter Virtanen 154,08 2.SM-valintakilpailu

Jäätanssissa senioreissa kilpailee kaksi paria: Moskovassa harjoitteleva Oksana Klimova –Sasha Palomäki sekä Henna Lindholm – Ossi Kanervo. Kokeneempi Klimova-Palomäki on saavuttanut alkukaudesta paremman Season Best tuloksen, mutta nopeasti kehittynyt pari Lindholm-Kanervo on hyvällä tiellä haastajiksi. Klimova-Palomäki ovat vielä juniori-ikäisiä ja ovat siksi kilpailleet alkukaudesta sekä juniori- että seniorisarjassa.

Koitimaan jäätanssin ranking ennen SM-kilpailua:

1. Oksana Klimova- Sasha Palomäki 129,58 Pavel Roman Memorial (seniorikilpailu)

2. Henna Lindholm-Ossi Kanervo 120,79 1.SM-valintakilpailu

SM-kilpailuilla on merkitys myös olympiavalintoja ajatellen. Miesluistelija joka valitaan EM-edustajaksi, valitaan myös olympialaisiin. Naisten sarjassa kaksi olympiaedustajaa valitaan EM-kisojen menestyksen perusteella. Kaksi EM-tuloslistan parasta naista saavat matkaliput Vancouveriin. Jäätanssissa Suomella ei ole olympiapaikkaa.

SM-kilpailun aikataulu:

http://jytls.sporttisaitti.com/sm2010/


SM-kisat livenä netissä:
https://www.stll.fi/media/taitoluistelutv/Maaliskuun Sähkäri on ilmestynyt 1.3.2024
Kauden 2023-24 kiertopalkinnot – ehdota palkittavaa nyt 26.2.2024