Uutiset

Laura Lepistö pronssille Kanadan gp-kilpailussa

Laura Lepistölle pronssia Kanadan gp-kilpailussa

Laura Lepistö sijoittui kolmanneksi Skate Canada gp-kilpailussa Kitchenerissä. Lepistö oli lyhytohjelman jälkeen neljäntenä, mutta kakkossija vapaaohjelmassa nosti hänet kokonaiskilvassa pronssille yhteispistein 158,52. Kilpailun voitti hallitseva MM-hopeamitalisti Kanadan Joannie Rochette 182,90 ennen Yhdysvaltain Alissa Czisnyä 163,53.

Lepistön parasta antia vapaaohjelmassa olivat ohjelmakoreografian ja tulkinnan lisäksi mm. kolmoislutz, kolmoisritti-yhdistelmä, kaksoisakselit sekä vaikeat piruetit ja askelsarja. Kahdesta piruetistaan hän ansaitsi korkeimmat eli nelostasot ja kolmostasot mm. liukusarjasta, askeleista sekä yhdistelmäpiruetista. Vaikka voittaja Rochette päihittikin suomalaisen teknisissä yhteispisteissä, pirueteissa hän jäi selvästi Lepistön tason alle.

Hallitseva Euroopan mestari Lepistö joutui taipumaan kolmois-kolmois – yhdistelmässään, sillä molemmista hypyistä tuli vain kaksinkertaiset, samoin salchowista.

– Tänään oli ihan hyvää tekemisen meininkiä ja ohjelmassani oli paljon hyvää sisältöä. En ole täysin tyytyväinen, mutta se oli paljon parempi suoritus kuin Naganossa kaksi viikkoa sitten, Lepistö sanoi.

– Pari hyppyä olisin voinut tehdä vähän laadukkaammin, jolla olisi saanut helpohkoja lisäpisteitä ja hopea olisi ollut saavutettavissa. Mutta kyllä kakkostila vapaaohjelmassa ja mitali antoivat mukavasti lisäpotkua jatkokaudelle. Tästä on hyvä jatkaa, Lepistö iloitsi.

Lepistön seuraava kilpailu on Jyväskylässä 18.-20. joulukuuta käytävä Suomen mestaruuskilpailu. Kukaan suomalaisista ei selvinnyt gp-finaaliin, joka käydään 3.-6. joulukuuta Tokiossa. Finaaliin selvisi gp-sarjan kuusi parasta luistelijaa tai paria.

Tulokset:
http://www.isuresults.com/results/gpcan09/index.htm

**************************'

Lepistö neljäntenä Kanadan gp-kilpailussa

Laura Lepistö sijoittui neljänneksi Skate Canada gp-kilpailun lyhytohjelmassa Kitchenerissä. Lepistö sai ohjelmastaan 55,74 pistettä. Kilpailua johtaa hallitseva MM-hopeamitalisti Kanadan Joannie Rochette, joka luisteli omat ennätyspisteensä 70,00. Toisena on Yhdysvaltojen Alissa Czisny 63,52 ennen maannaistaan Mirai Nagasua 56,34.

Lepistö lähti tekemään vaikeaa kolmois-kolmois-yhdistelmähyppyä, joista ensimmäinen kuitenkin helpottui kaksoistulpiksi. Sisukas espoolainen puristi kasaan kuitenkin jälkimmäisen kolmoistulpin, vaikka joutuikin tinkimään hyvästä alastulosta. Hyppyjen osalta soolo kolmoisritti sekä akseli onnistuivat. Askel- ja piruettivirtuoosina tunnettu Lepistö ansaitsi pirueteistaan, askel- ja liukusarjoistaan vaikeustasoja kolme ja neljä. Ohjelman esittämisen osa-alueista hän kasasi illan kolmanneksi parhaat pisteet 26,60.

– Lähdin ohjelmaan ihan hyvällä fiiliksellä. Hätäilin hiukan hyppy-yhdistelmän ensimmäisen tulpin, mutta olen erityisen tyytyväinen että otin silti riskin ja vedin jälkimmäisen kiinni, Lepistö sanoi.

Lepistön edellinen gp-kilpailu Japanissa oli vain puolitoista viikkoa ennen Kanadan gp-kilpailua. Japanissa Lepistö ei ollut parhaimmillaan ja sijoittui kilpailussa viidenneksi. Lyhyt valmistautuminen ja aikaerorasitukset eivät ole taanneet Lepistölle optimaalista valmistautumista Kanadan kilpailuun, mutta Lepistö vakuuttaa silti harjoitusten sujuneen hyvin.

– Huomiseen (lauantai-sunnuntai välinen yö) vapaaohjelmaan lähden suoritustavoitteella ja parantamaan tämän kauden ohjelmaa. Toivon itseltäni samanlaista puristamista kuin minulla oli tänään lyhytohjelmassa, Lepistö tuumasi.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/events/fsevent00011095.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024