Uutiset

Kiira Korpi toiseksi Kiinan GP-kilpailussa

Kiira Korpi sijoittui toiseksi Kiinassa käydyssä Cup of China GP-kilpailussa. Korpi luisteli omat henkilökohtaiset ennätyspisteensä 163,27. Korpi oli lyhytohjelmakilpailun toinen ja vapaaohjelmakilpailun kolmas. Kilpailun voittoon nousi lyhytohjelman neljänneltä sijalta Japanin Akiko Suzuki pistein 176,66. Kilpailussa kolmanneksi luisteli viime kevään MM-hopeamitalisti Kanadan Joannie Rochette pistein 163,18. Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut Yhdysvaltojen Mirai Nagasu romahti viidenneksi.

Tamperelainen onnistui vapaaohjelmassaan mm. molemmissa kolmoisriteissä, kaksoisakseleissa ja kolmoissalchowissa. Hyppyjen osalta hän joutui helpottamaan lutzin kaksinkertaiseksi ja salchowin yksinkertaiseksi. Pirueteista ja liukusarjasta hän ansaitsi kuitenkin omat maksimivaikeustasot. Korven hopeasijoitus on toistaiseksi paras suomalaissijoitus nykyaikaisessa GP-kilpailussa. Palkintorahaa hän tienasi viikonlopusta 13 000 dollaria.

– Minulla oli hiukan jännittynyt olo kilpailuun lähtiessä. Ohjelma ei ollut mikään loistava, mutta tähän paikkaan oikein hyvä. Olen tosi iloinen ja helpottunut tämän kilpailun tuloksesta. Tästä on hyvä jatkaa, Korpi iloitsi.

– Minulla on ollut alkukaudesta paljon kilpailuja ja siksi rutiiniakin on tullut paljon lisää. Lyhytohjelma toimii oikein hyvin ja vapaaohjelmaankin tehdään joitakin pieniä muutoksia. Täytyy vielä miettiä, että mistä niitä pisteitä saisi kalasteltua lisää entisestäänkin.

Valmentaja Susanna Haarala iloitsi suojattinsa hyvästä keskittymisestä ja varsinkin siitä, että tämä pystyi kokoamaan itsensä kaksi viikkoa sitten Ranskan GP:ssä epäonnistuneen vapaaohjelman jälkeen. Hän muistutti myös, että pisteitä keräillään muistakin elementeistä kuin hypyistä. Hyvät esittämisen osa-aluepisteet (komponenttipisteet) auttoivat Korpea tänäänkin ennätyspisteiden kasaamisessa.

– Kiira pystyi tässä kilpailussa hyvin keskittymään jokaiseen elementtiin kerrallaan. Urheilijalla on aina kova tehtävä siinä, että pystyy kokoamaan itsensä epäonnistuneen kilpailun jälkeen, välttääkseen epäonnistumisen kierrettä. Lähtökohta kilpailuun oli haasteellinen.

– On hienoa huomata, että Kiira pystyy perustason suoritukseen tilanteessa kuin tilanteessa, Haarala sanoi.

Haaralan mukaan seuraavana projektina on lisätä vauhtia ja rutiinia entisestään. Korven seuraava kilpailu on 3.-6.joulukuuta käytävä NRW Trophy.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/gpchn09/index.htm

(Tiedote)

Kiira Korpi toisena Kiinassa ennätyspistein

Kiira Korpi on lyhytohjelman jälkeen toisena Pekingissä käytävässä Cup of China GP-kilpailussa. Korpi onnistui loistavasti suorituksessaan ja tehtaili samalla omat lyhytohjelman ennätyspisteensä 61,20. Kilpailua johtaa vain pisteen erolla Yhdysvaltojen 16-vuotias Mirai Nagasu. Kolmantena on Italian Carolina Kostner pistein 61,12.

Korpi aloitti ohjelmansa yhdistelmällä kolmoislutz-kaksoistulppi. Ohjelman ainoat miinukset hän otti lutzin alastulossa jossa käsi hipaisi jäätä, mutta suoriutui muutoin yhdistelmästään. Kolmoisritti ja kaksoisaksel olivat hänelle tuttuun tapaan ilmavia ja vahvoja. Ennätyspistesaldoa kerrytti myös onnistuneet piruetit sekä liuku- ja askelsarja, joista hän ansaitsi nelosta (korkein mahdollinen taso) ja kolmosta.

– Uskon, että ennätyspisteisiin vaikuttivat etenkin Kiiran saavuttamat korkeat tasot elementeistä sekä huolellinen tekeminen. Kiiran suoritus oli tänään ehjä ja vahva eikä pikkuvirheitä näkynyt, valmentaja Susanna Haarala sanoi.

Haaralan mukaan lyhytohjelma oli jopa aavistuksen tarkempi kuin harjoituksissa.

– Olemme työstäneet paljon harjoituksissa sitä, että ajatus pysyisi vain siinä elementissä, mitä hän on parhaillaan tekemässä. Tänään Kiira onnistui siinä hienosti.

Korpi iloitsi ennätyspisteistään ja uskoi, että pisteitä jäi vielä reserviinkin.

– Ennen ohjelmaa minulla ei ollut mitenkään unelmaolotila ja tuntui että olin hiukan löysä. Kun aloitin ohjelman, olo oli kuitenkin hyvä. On hienoa huomata, että minulla on jo niin paljon rutiinia ja itseluottamusta, että pystyn hyviin suorituksiin vaikka olotila ei olisikaan paras mahdollinen, Korpi analysoi.

Tapparaa edustava suomalainen ei suostu ajattelemaan vielä palkintopallia vaan lähtee vapaaohjelmaan keskittyen jokaiseen elementtiin kerrallaan, aivan kuin lyhytohjelmassakin.

– En ajattele lopputulosta, vaikka tiedän että sijoitus kolmen parhaan joukossa on hyvin mahdollinen, Korpi sanoi.

Kilpailua johtava Nagasu hävisi suomalaiselle esittämisen osa-aluepisteissä, mutta sai puolestaan korkeammat pisteet teknisistä elementeistä. Kostner sen sijaan sai päivän korkeimmat osa-aluepisteet, mutta jäi teknisissä pisteissä helpohkolla, vaikkakin ehjällä suorituksellaan. Korvelle jäivät myös maaliskuun MM-kilpailujen viitonen Yhdysvaltojen Rachael Flatt (58,50) sekä kaksinkertainen MM-mitalisti Japanin Fumie Suguri, joka on kilpailussa kuudentena pistein 55,46. Viime kevään MM-hopeamitalisti Kanadan Joannie Rochette on kilpailussa vasta seitsemäntenä pistein 52,12. Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Tulokset ja aikataulut: http://www.isuresults.com/results/gpchn09/index.htm


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024