Uutiset

Nurmenkari Moskovan GP:n 11:s

Ari-Pekka Nurmenkari sijoittui Moskovassa uransa ensimmäisessä GP-kilpailussa Rostelecom Cupissa 11:ksi. Nurmenkari keräsi kokonaispisteet 149,91. Helsinkiläinen putosi lyhytohjelman kymmenenneltä sijalta lopputuloksissa yhden sijan alaspäin. Kilpailun voitti moninkertainen Euroopan- ja maailmanmestari sekä vuoden 2006 olympiavoittaja Venäjän Evgeni Plushenko. Kolme vuotta kilpajäiltä sivussa ollut Plushenko voitti kilpailun ylivoimaisesti pistein 240,20. Kilpailussa toinen oli Japanin Takahito Kozuka pistein 215,13 ennen Venäjän Artem Bordulinia 201,55. Plushenko osoitti Moskovassa olevansa jälleen valmis haastamaan maailman muut huiput Vancouverin olympialaisissa. Venäläinen nakutteli hyppyjään lähes yhtä varmoin ottein kuin huippuvuosinaan. Voiton merkiksi hän nosti ohjelmansa jälkeen etusormet pystyyn.

Nurmenkari, joka hälytettiin kilpailuun viime hetkellä poisjääntien vuoksi, ei ollut tyytyväinen vapaaohjelmaansa. Hän puristi ohjelmaansa monia erilaisia kolmoishyppyjä, mutta huonojen alastulojen vuoksi tuomarit rokottivat häntä hyppyjen laatupisteissä. Ohjelman osa-aluepisteet (komponenttipisteet) jäivät myös totuttua alhaisimmiksi.

– Pitäisi löytää komponenttipisteitä jostain. Otin juuri niissä pahasti takkiini tässä kilpailussa. Tekniikka alkaa olla jo aika kohdillaan, vaikka tässä kilpailussa määrä ei korvannutkaan laatua, Nurmenkari totesi.

Svetlana Kryukovan suojatti löysi syyn alhaisiin komponenttipisteisiinsä.

– Pitäisi olla enemmän resursseja satsata hyvään koreografiin joka olisi saatavilla kaiken aikaa. Ohjelmassani pitäisi olla enemmän esimerkiksi temponvaihteluita. Viime kauteen verrattuna luistelussani on silti paljon hyvää ja olen hyvin luottavaisin mielin loppukauden suhteen, sanoi Nurmenkari jonka tähtäin on Vancouverin olympialaisissa.

Nurmenkari kilpailee seuraavan kerran Nizzan kansainvälisessä kilpailussa kahden viikon kuluttua.

http://www.isuresults.com/results/gprus09/CAT001RS.HTM

*************************

Nurmenkari lyhytohjelman kymmenes

Ari-Pekka Nurmenkari sijoittui Moskovassa käytävässä Rostelecom GP-kilpailussa lyhytohjelman kymmenenneksi pistein 57,31. Nurmenkari luisteli mukavan ohjelman, onnistuen kolmoislutz-kaksoistulppi –yhdistelmässä ja kolmoisflipissä. Kolmoisakselin alastulossa hän pyörähti muutaman kerran, mutta suoriutui kuitenkin itse hypystä kunnialla. Nurmenkarille Moskovan kilpailu on hänen uransa ensimmäinen GP-kilpailu. Helsinkiläinen sai kutsun kilpailuun viikko sitten, toisen luistelijan poisjäännin vuoksi. Nurmenkarille kutsu arvostettuun GP-kilpailuun oli mieluinen, vaikka nilkkakipujen takia hän oli joutunutkin hiukan keventämään harjoitteluaan.

– Mukavaa, että kutsu GP-kilpailuun tuli näin uran loppupuolella. Olisihan se ollut mahtava piristysruiske jo vuosia sitten, mutta hyvä näin, Nurmenkari sanoi.

Kilpailua johtaa moninkertainen Euroopan- ja maailmanmestari sekä olympiavoittaja Venäjän Evgeni Plushenko pistein 82,25. Plushenko palasi kolmen vuoden jälkeen takaisin kilpajäille, uusiakseen olympiakultansa. Nurmenkari sai kunnian luistella ohjelmansa heti Plushenkon jälkeen.

– En olisi toivonut sitä paikkaa itselleni, mutta siihen se vuoro kuitenkin napsahti. Harvoin sitä pääsee kuitenkaan luistelemaan olympiavoittajan jälkeen, Nurmenkari totesi.

Venäläinen on osoittanut olevansa hyvässä kunnossa ja valmis taistelemaan jälleen olympiakullasta. Nurmenkari kehui kanssakilpailijaansa vuolaasti.

– Hän on ollut harjoituksissa kuin kone. Tuntuu kuin hänestä olisi vain otettu pistoke pois seinästä muutamaksi vuodeksi ja pistetty jälleen takaisin päälle. Homma näyttää toimivan aivan yhtä hyvin kuin ennenkin.

Kilpailussa toisena on Japanin Takahiko Kozuka pistein 75,50 ennen Yhdysvaltojen Johnny Weiriä. Miesten vapaaohjelma luistellaan lauantaina. Nurmenkarin tavoite on suoriutua Moskovassa vapaaohjelmasta vielä paremmin kuin Finlandia Trophyssa. Vantaalla hän saavutti vapaaohjelmasta pisteet 105,72.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/gprus09/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024