Uutiset

Laura Lepistö Japan Open kilpailussa

Laura Lepistö avasi kautensa voitokkaasti

Laura Lepistö avasi kilpailukautensa lauantaina Tokiossa Japan Open 2009 kilpailussa. Kyseessä on Euroopan, Japanin ja Pohjois-Amerikan välinen joukkuekilpailu, jossa kunkin joukkueen jäsenet luistelevat vain vapaaohjelman. Lepistö sai kutsun joukkueeseen, jonka muut jäsenet olivat Viron Elena Glebova, Italian Samuel Contesti ja Sveitsin Stephanie Lambiel. Euroopan joukkueen luistelijat keräsivät korkeimmat yhteispisteet 464,03 ja veivät kilpailun voiton, ennen toiseksi tullutta Pohjois-Amerikan joukkuetta ja kolmanneksi sijoittunutta Japania. Eurooppalaiset kuittasivat voitostaan kukin 20,000 USD. Lepistölle kauden aloituskilpailu oli henkilökohtaisestikin menestyksekäs, sillä hänen vapaaohjelmastaan saavuttamat 110,86 pistettä ovat hänen henkilökohtainen ennätyksensä.

Toiseksi tulleessa Pohjois-Amerikan joukkueessa luistelivat Kanadan Joannie Rochette ja Jeffrey Buttle sekä Yhdysvaltojen Beatrisa Liang ja Jeremy Abbott. Lepistölle tuttu kilpakumppani, MM-kisojen kakkonen Joannie Rochette luisteli vahvan vapaaohjelman ja keräsi siitä huippupisteet 126,39. Japanin joukkueessa luistelivat Mao Asada, Yukari Nakano, Takahiko Kozuka ja Takeshi Honda. Vuoden 2008 maailmanmestari Mao Asada ei yltänyt lähellekään totuttua tasoaan ja keräsi ohjelmallaan hänelle vaatimattomat 102,94 pistettä.

Lepistö aloitti kolmoistulpilla, mutta ei pystynyt tekemään yhdistelmän toista kolmoistulppia perään hiljaisen alastulovauhdin takia. Hypyn vauhdinottoa hidastutti luistelijan kosketus laitaan, sillä Saitama Super Areenan kaukalon koko on hiukan normaalia pienempi.

Lepistö jatkoi onnistuneella kolmoislutzilla, kolmoisritti –yhdistelmällä, kolmoissalchow –yhdistelmällä ja kaksoisakselilla. Ainoastaan ohjelman keskivaiheilla Lepistö joutui helpottamaan toisen akselinsa yksinkertaiseksi ja toisen kolmoisritin kaksinkertaiseksi. Espoolainen loisti tuttuun tapaansa muissakin elementeissään kuten yhdistelmä- ja hyppypiruetissa sekä liukusarjassaan, joista hän ansaitsi täydet vaikeustasot (taso 4).

Lepistön uudesta vapaaohjelmasta kantautui valmentaja Virpi Horttanan positiivisia kommentteja.

– Lauran uutta ohjelmaa kehuttiin täällä hyvin kypsäksi. Monet sanoivat, että hän on kehittynyt luistelijana ja etenkin esiintyjänä tammikuisten EM-kisojen jälkeen.

Euroopan mestari itse oli tyytyväinen, että sai kilpailukautensa vihdoin käyntiin. Lepistön seuraava koitos on jo viikon päästä Vantaalla luisteltava Finlandia Trophy kilpailu, jossa hän kohtaa mm. Kiira Korven, Susanna Pöykiön, sekä viime hetkellä kilpailuun mukaan ilmoittautuneen Japanin Fumie Sugurin. Japanilainen on sijoittunut parhaimmillaan MM-tasolla hopealle. Finlandia Trophyyn espoolainen ei ole asettanut itselleen muita tavoitteita kuin luistella niin hyvin kuin mahdollista.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024