Uutiset

Kiira Korpi hopealle Oberstdorfissa

Kiira Korvella hopeinen kauden avaus

Kiira Korpi luisteli hopealle Oberstdorfissa päättyneessä Nebelhorn Trophyssa. Tamperelainen onnistui kilpailussa etenkin lyhytohjelmassaan sijoittuen siinä toiseksi, vapaaohjelmassa Korpi sijoittui neljänneksi. Tamperelainen keräsi yhteispisteet 150,01. Korven henkilökohtaiset ennätyspisteet ovat 162,22 vuodelta 2008. Kilpailun voitti niukasti Yhdysvaltojen Alissa Czisny pistein 151,40. Pronssia nappasi vapaaohjelman voittanut Kiinan Yan Liu.

Lauantaina 21-vuotta täyttänyt Korpi Korpi ei pystynyt vapaaohjelmassaan aivan samanlaiseen suoritukseen kuin perjantain lyhytohjelmassa. Virheittä hän suoriutui kolmoissalchow –yhdistelmästä, kolmoisritistä sekä molemmista kaksoisakseleista. Lyhytohjelmassa onnistunut kolmoislutz tuotti vapaaohjelmassa vaikeuksia kuten myös toinen ritti ja salchow, jotka jäivät vain yksinkertaisiksi. Piruetit sen sijaan pyörivät hyvin ja hän ansaitsi niistä kaksi kertaa korkeimman tason eli neljä ja kerran tason kolme.

– Toinen sija on ihan hieno homma, vaikka vapaaohjelmaan tulikin ihan tyhmiä virheitä. Minulla oli hiukan vaikeuksia pitää keskittyminen kasassa. Ajatukseni olivat edellä ja taisin hiukan hätiköidä. Sain kuitenkin pidettyä ohjelman hyvin kasassa, eikä se levinnyt käsiin missään vaiheessa, Korpi kertoi.

Viime kauteen verrattuna Korpi on hyvässä aikataulussa. Vuosi sitten hän kamppaili jalkojen ylirasitustilan kanssa ja pystyi kilpailemaan ensimmäisen kerran vasta joulukuussa. Korven viime kauteen mahtui vain kolme kilpailua.

– Tämä oli minulle kokonaisuudessaan hyvä kauden avaus. Oli hienoa päästä kilpailemaan jo näin varhaisessa vaiheessa kautta. Töitä pitää kuitenkin vielä tehdä ja vapaaohjelmaankin pitää saada rutiinia lisää. Näyttää kuitenkin lupaavalta, Korpi iloitsi.

Tamperelaisen syntymäpäivätkin oli huomioitu saksalaisyleisön joukossa.

– Pieniä pehmoleluja ja kukkia olen vastaanottanut aamuharjoituksista asti, Korpi nauroi.

Kiira Korven seuraava koitos on Vantaalla 9.-11.10 luisteltava kansainvälinen Finlandia Trophy, jossa hän kohtaa mm. Laura Lepistön ja Susanna Pöykiön.

*************************

Suomea edustaneet jäätanssijat Henna Lindholm – Ossi Kanervo sijoittuivat ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan sijalle 16. Pari keräsi pisteet 96,56.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/nt2009/index.htm

*********************

Kiira Korvella loisto avaus Oberstdorfissa

Kiira Korpi sijoittui lyhytohjelmakilpailussa toiseksi Nebelhorn Trophyssa Oberstdorfissa. Korpi saavutti pisteet 58,34, jotka jäävät vain vähän hänen lyhytohjelman ennätyspisteistään 60,58.

Korven uusi lyhytohjelma onnistui suunnitelmien mukaisesti. Hyppy-yhdistelmä kolmoislutz-kaksoistulppi ja kaksoisaksel sujuivat ongelmitta. Myös soolohyppy kolmoisritti onnistui, vaikka alastulo jäikin hiukan paikoilleen. Uusi lyhytohjelma, Ikuko Kawain Caravan ehti jo tuoreeltaan saada positiivisen vastaanoton koreografiaa, musiikkia ja pukua myöten.

Toisin kuin viime kaudella, Korpi on saanut valmistautua uuteen kauteen terveenä. Vuosi sitten tamperelainen kärsi jalkojen ylirasitustilasta, joka esti täysipainoisen harjoittelun ja kilpailemisen monen kuukauden ajan.

– Lyhytohjelman kokonaisuus oli hyvä ja olen ohjelmaan todella tyytyväinen. Oli mahtava päästä aloittamaan kausi täällä. Kaikki on sujunut niin paljon paremmin verrattuna viime vuoteen, Korpi iloitsi.

Maaret Siromaan suojatti luisteli koko kilpailun ensimmäisenä, joka tarkoitti ylösnousua ennen aamu viittä ja harjoituksia kello 6.00. Tamperelainen oli jo täydessä kilpailuvauhdissa klo 8.30.

– Olihan sekin (varhainen kilpailuaika) kokemus, vaikka olinkin jo hyvin hereillä ja ihan terävänä kilpailun alkaessa, Korpi sanoi.

Kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Alissa Czisny pistein 60,38. Kolmantena on Unkarin Julia Sebestyen 53,68.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/nt2009/index.htm

Katso myös Kiira Korven haastattelu Taitoluisteluliiton nettiTV:ssä

https://www.stll.fi/media/taitoluistelu_tv/

Liitteet


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024