Uutiset

Nurmenkari hankki Suomelle olympiapaikan

Nurmenkari hankki Suomelle olympiapaikan

Ari-Pekka Nurmenkari on hankkinut Suomelle olympiapaikan sijoittumalla Oberstdorfissa käydyissä olympiakarsinnoissa sijalle 14 pistein 164,67. Kun 24 olympiapaikkaa jaettiin keväällä maailmanmestaruuskilpailuissa, jäi Oberstdorfin kilpailuun vielä kuusi jaettavaksi. Nurmenkari sai sijoituksellaan viimeisen paikan, sillä Oberstdorfin tuloslistalla oli mukana myös sellaisten maiden edustajia jotka olivat jo paikan aiemmin saaneet.

– Mahtava olo. Lähdin ohjelmaan veitsi kurkulla, sillä kahdet olympialaiset ovat menneet sivu suun ja viime vuosien aikana on ollut ihan kiitettävästi muutenkin ongelmia. Tämä olympiapaikan saalistaminen on ollut todella stressaavaa. Maapaikan saanti olisi MM-kilpailuissa huomattavasti helpompaa, Nurmenkari totesi.

Svetlana Kryukovan valmennettavan vapaaohjelma ei ollut aivan nappisuoritus, sillä sekä kolmoisaksel että kolmoislutz jäivät kaksinkertaisiksi. Muut kolmoishypyt hän puristi kasaan kerätäkseen ohjelmastaan mahdollisimman korkean pistesaldon. Nurmenkarin ennätyspisteet 170,88 ovat Helsingin EM-kilpailuista tammikuulta, jolloin helsinkiläinen sijoittui 14:ksi.

Vaikka mies iloitsikin saavutetusta maapaikasta, harmitteli hän elokuussa kipeytynyttä nilkkaa, joka vihoitteli heti suorituksen jälkeen.

– Nilkka on ollut turvoksissa ja se menee lukkoon vähän väliä. Nilkka ei vaikuttanut kuitenkaan tämän päivän suoritukseen, mutta hoitoa se kaipaa. Koko kesä on vedetty maksimitehoilla, joten nyt onkin aika pitää pieni paussi, Nurmenkari sanoi.

Kilpailun voitti kaksinkertainen maailmanmestari Sveitsin Stephane Lambiel, joka hankki niin ikään maalleen olympiapaikan.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/nt2009/index.htm

*******************************

Nurmenkari hyvissä asemissa vapaaohjelmaan

Oberstdorf – Nebelhorn Trophy (olympiakarsintakilpailu)

Oberstdorfissa taitoluistelun olympiakarsintakilpailussa luisteleva Ari-Pekka Nurmenkari oli lyhytohjelman 10:s pistein 57,68. Nurmenkarin kauden aloitus sujui vähintäänkin kohtuullisesti vaikka parempaankin olisi ollut eväitä. Helsinkiläinen onnistui vaikeassa kolmoisakselissa ja kolmoisflipissä, mutta hän astui kolmoislutz-kolmoistulppi –yhdistelmän ensimmäisen hypyn alastulokaarelta ulos, eikä yhdistelmää ollut mahdollista suorittaa loppuun saakka.

Koska kyseessä on viimeinen karsintakilpailu Olympialaisia ajatellen, on Nurmenkari siihen nähden mukavissa asemissa. Oberstdorfin kilpailussa kilpailee sekä niiden maiden edustajia jotka ovat jo varmistaneet olympiapaikkansa viime kevään MM-kilpailuissa että niiden maiden edustajia, jotka vasta paikkaa havittelevat. Oberstdorfissa vielä kuuden maan miesluistelijalla on mahdollisuus lunastaa maalleen edustuspaikka Vancouveriin. Lyhytohjelman jälkeen Nurmenkari on karsintaa ajatellen sijalla viisi.

– Olisi tietysti ollut mukavampaa, että lyhytohjelman jälkeen minulla olisi kasassa 67 pistettä. Huomenna on kuitenkin uusi päivä ja tämä on vain kilpailu muiden joukossa, muistutti Nurmenkari suorituksensa jälkeen.

Lyhytohjelmakilpailua johtaa kaksinkertainen maailmanmestari Sveitsin Stephane Lambiel, joka ehti jo päättää amatööriuransa vuosi sitten, mutta palasi kuitenkin monien suureksi riemuksi takaisin kilpakentille. Sveitsiläinen hakee niin ikään maalleen paikkaa olympiakisoihin.

Suomalaiset jäätanssijat Henna Lindholm – Ossi Kanervo ovat pakollisen tanssin jälkeen sijalla 16. Pari luistelee ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan.

Aikataulu ja tulokset http://www.isuresults.com/events/fsevent00011076.htm

HUOM!

Suomen Taitoluisteluliiton nettisivuilla toimii taitoluistelutv, jossa tullaan kauden aikana näkemään mm. urheilijoiden ja valmentajien haastatteluita.

Ensimmäisenä vuorossa Ari-Pekka Nurmenkarin ja Kiira Korven haastattelut, jotka on tehty Vierumäellä maajoukkueen leirillä. Lisää haastatteluja tulossa myöhemmin. Seuraa sivujemme uutisointia!


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024