Uutiset

Muodostelmaluistelun maajoukkueet ja arvokilpailuvalintakriteerit
Taitoluisteluliitto on valinnut muodostelmaluistelun maajoukkueiksi kaudelle 2009-2010 seuraavat joukkueet:

Team Unique
Marigold IceUnity

Samalla liittohallitus myönsi kummallekin joukkueelle 7000 €:n arvoisen tukirahan.


Muodostelmaluistelun arvokilpailuvalintakriteerit ja Finlandia Cup -kilpailuedustajien valintamenettely kaudella 2009–2010

Muodostelmaluistelun arvokilpailuvalinnat (MM-kilpailut ja ISU Synchronized Skating Junior World Challenge Cup) tehdään edelliskausilta tutun pistekerroinjärjestelmän mukaisesti.

Kaudella 2009–2010 arvokilpailuihin lähtevät joukkueet päätetään seuraavien kilpailujen sijoitusten perusteella (sulkuihin merkitty ko. kilpailun pistekerroin, jolla sijaluku kerrotaan):

  • Junioreiden ISU Synchronized Skating Junior World Challenge Cup -kilpailuedustajat valitaan kolmen kilpailun perusteella: 1. SM-valintakilpailun (0,5), 2. SM-valintakilpailun (0,7) ja Finlandia Cupin (1,0) perusteella.
  • Senioreiden MM-edustajat valitaan neljän kilpailun perusteella: 1. SM-valintakilpailun (0,2), 2. SM-valintakilpailun (0,2), Finlandia Cupin (0,25) ja SM-kilpailun (0,35) perusteella.

Kilpailujen lopputuloksen perusteella yhteenlaskettuna pienimmät pistemäärät keränneet joukkueet (2 juniorijoukkuetta ja 2 seniorijoukkuetta) lähetetään Suomen edustajina lajin arvokilpailuihin keväällä 2010. Junioreiden ISU Synchronized Skating Junior World Challenge Cup on Göteborgissa, Ruotsissa 11.–13.3.2010 ja senioreiden MM-kilpailut Colorado Springsissa, USA:ssa 9.-10.4.2010.

Suomessa järjestettävään kansainväliseen Finlandia Cup -kilpailuun muodostelman lajiryhmä esittää liittohallitukselle valittavat joukkueet. SM-juniorijoukkueiden valinnassa otetaan huomioon ISU Synchronized Skating Junior World Challenge Cup -kilpailujen Suomen edustajaehdokkaiden tilanne sekä Finlandia Cup –kilpailuun ilmoittautuneiden ulkomaisten joukkueiden määrä. Finlandia Cup -kilpailuun nimettävät SM-noviisijoukkueet päätetään seuraavien kilpailujen sijoitusten perusteella (sulkuihin merkitty ko. kilpailun pistekerroin, jolla sijaluku kerrotaan):

  • SM-noviisien Finlandia Cup -kilpailuedustajat valitaan molemmista lohkoista kahden kilpailun perusteella: 1. SM-valintakilpailun (0,5) ja 2. SM-valintakilpailun (0,7) perusteella.

Kilpailujen lopputuloksen perusteella yhteenlaskettuna pienimmät pistemäärät keränneet kolme joukkuetta molemmista lohkoista (yhteensä kuusi joukkuetta) valitaan edustamaan Suomea Finlandia Cup -kilpailuun.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024