Uutiset

Seuratukien saajat taitoluistelussa

Liikunta ja urheiluseuratoiminnan kehittämistuet 2009-2011

Opetusministeriö myönsi 750 000 €:n edestä tukirahaa urheiluseurojen kehittämiseen sekä palkkatukea 200 uudelle päätoimiselle työntekijälle. Taitoluisteluseurat saivat tukea yhdeksän päätoimisen työntekijän palkkaamiseksi sekä 16 500 € toiminnan kehittämiseen.

Päätoimisen työntekijän palkkauksen tuet

Palkkatuen avulla parannetaan nykyisten harrastajien tyytyväisyyttä ja toiminta-aktiivisuutta seurassa. Innovaatioiden ja kokeilujen kautta seuratoimintaan voi löytyä myös uusia toimintamalleja. Taitoluisteluseuroja tuen saajien joukossa oli yhdeksän, seitsemältä eri SLU-alueelta. Taitoluisteluseurat hakivat tukea pääsääntöisesti seurasihteerin/toiminnanjohtajan ja nuorisopäällikön palkkaamiseksi.

Tuen saajat:
Espoon Taitoluisteluklubi
Helsingin Taitoluisteluklubi
Juniori Hermes
Keravan Luistinseura
Kuopion Taitoluistelijat
Lahden Taitoluistelijat
Mikkelin Luistelijat
Rauman Urheilijat
Seinäjoen Taitoluistelijat

Lasten liikunnan toiminnan kehittämisen tuet

Seurat saivat hakea lasten ja nuorten urheilun kehittämiseen nk. toiminnallista tukea. Tukea haettiin mm. seuran harrastustoiminnan kehittämistarpeisiin sekä ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittämiseen. Tukirahaa oli jaossa kaiken kaikkiaan 600 000 €, josta 14 500 € osoitettiin yhdeksälle taitoluisteluseuralle.

Tuen saajat:
Etelä-Vantaan Taitoluistelijat
Jyväskylän Taitoluisteluseura
Järvenpään Taitoluistelijat
Kuopion Luisteluseura
Lappeen Luistelijat
Riihimäen Jäätaiturit
Riihimäen Taitoluistelijat
Rovaniemen Taitoluistelijat
VG-62 Taitoluistelujaosto

Aikuisten liikunnan toiminnan kehittämistuet

Ensimmäisen kerran kehittämistukea jaettiin myös aikuisten liikunnan kehittämiseen. Tukirahaa oli jaossa 150 000 €. Tukea myönnettiin mm. ohjaajien koulutukseen sekä uuden toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Taitoluistelussa tukea myönnettiin kahdelle seuralle.

Tuen saajat:
Oulunkylän Taitoluisteluklubi
Rovaniemen Taitoluistelijat

Tukirahat ovat Opetusministeriön liikuntayksikön myöntämää seuratoiminnan kehittämistukea. Rahat ovat kokonaisuudessaan Veikkauksen tuottoa. Seuratoiminnan kehittämistuen jakamisesta vastaavat: Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU), Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdessä lajiliittojen, TUL:n, FSI:n, muiden valtakunnallisten liikuntajärjestöjen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

Tukea seuratoiminnan kehittämiseen voi hakea jälleen ensi keväänä (15.3. mennessä).

Lisätietoa: www.seuratuki.fi
Suomen Taitoluisteluliitto, Merja Palkama p. 09 3481 2385

Teksti: Mila Kajas


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024