Uutiset

Lepistö MM-kisan kuudes, Pöykiö 13:s

Tiedote

Laura Lepistö MM-kilpailun kuudes

Laura Lepistö sijoittui taitoluistelun MM-kilpailuissa kuudenneksi ennätyspistein 170,07. Lepistö oli kilpailun paras eurooppalainen. Ylivoimaiseksi maailmanmestariksi luisteli Korean Yu-Na Kim pistein 207,71. Hopealle sijoittui Kanadan Joannie Rochette 191,29 ja pronssille Japanin Miki Ando 190,38.

Lepistö piti lyhytohjelman jälkeisen kuudennen sijansa, vaikka sijoittui vapaaohjelmakilpailussa seitsemänneksi. Espoolainen helpotti alun kolmoistulppi-kolmoistulppi –yhdistelmänsä kahdeksi kaksoishypyksi. Lisäksi hän kaatui ensimmäisen kolmoisritin, mutta kokosi itsensä ja onnistui kolmoislutzissa. Myös toinen kolmoisritti, kolmoissalchow –yhdistelmä ja molemmat kaksoisakselit onnistuivat helposti. Lepistö keräsi lisäksi muista elementeistä korkeat vaikeustasot sekä hyvät ohjelman osa-aluepisteet, jotka pitivät hänet kiinni pistesijassa.

– Annan itselleni tsemppipisteet siitä, että alun parin epäonnistumisen jälkeen pystyin kokoamaan itseni ja tekemään hyvän loppuohjelman. Kuudes sija on todella hieno ja 170 pistettäkin meni vihdoin rikki, Lepistö sanoi helpottuneena suorituksensa jälkeen.

Espoolainen joutui luistelemaan koko kilpailun viimeisenä, mutta ei antanut sen vaikuttaa suoritukseensa.

– Yritin vain pitää virettä yllä. Ennen minua luistelleella Carolina Kostnerilla taisi olla pahempi paikka luistella Yu-Na Kimin jälkeen kuin minulla viimeisenä, Lepistö tuumasi viitaten Kostnerin epäonnistumiseen vapaaohjelmassa. EM-hopeamitalisti putosi neljänneltä sijalta kokonaiskisan 12:ksi.

Laura Lepistö sivusi Kristiina Wegeliuksen saavuttamaa kuudetta sijaa (1981 ja 1983), joka on ollut paras suomalaisnaisen sijoitus MM-tasolla ennen Lepistöä.

Susanna Pöykiö ei onnistunut aivan lyhytohjelmansa veroisesti ja sijoittui lopputuloksissa 13:ksi pistein153,31. Oululainen sijoittui vapaaohjelmassaan 12:ksi, mutta putosi lopputuloksissa yhden sijan alaspäin. 27-vuotias oululainen onnistui laadukkaasti kolmoisflipeissä, -salchowissa ja –tulpissa sekä liukusarjassa ja pirueteissa, jotka olivat vaikeustasoiltaan kolmosta ja nelosta. Sen sijaan hän kaatui alun kolmoislutzin ja joutui lisäksi taipumaan akselin sekä tulpin huonojen alastulojen edessä, jotka verottivat laatupisteitä.

– En ole kovin iloinen, vaikka olenkin tyytyväinen onnistuneisiin elementteihin. Ohjelmaan jäi liikaa virheitä. Jaloissa hiukan painoi, vaikka valmistautuminen sujuikin hyvin ja olo oli paras mahdollinen ennen suoritusta. Odotukset olivat paljon korkeammalla, Pöykiö sanoi.

– Harjoituksissa on ollut melko ailahtelevaista. Selkä ei ole ollut ihan täysin kondiksessa, mutta vaikka se ei haitannutkaan tänään suoritustani, niin valmistautumiseen se on jonkin verran vaikuttanut.

Oululaisen parhaat MM-sijoitukset ovat vuosilta 2005 ja 2007, jolloin hän sijoittui kahdeksanneksi.

Suomi sai MM-kisan tuloksen johdosta ensi vuoden olympiakisoihin naisten sarjaan kaksi paikkaa.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/wc2009/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024