Uutiset

Lepistö kuudes, Pöykiö 12:s MM-lyhytohjelmassa

Tiedote 28.3.2009

Lepistö ja Pöykiö hyvissä asemissa MM-kilpailuissa

Laura Lepistö sijoittui kuudenneksi taitoluistelun MM-kisojen lyhytohjelmassa Los Angelesissa lauantain vastaisena yönä. Lepistö kasasi ohjelmastaan ennätyspisteet 59,66. Lepistö oli tyytyväinen pisteisiinsä, vaikka aiotun kolmoistulppi-kolmoistulppi – yhdistelmän jälkimmäinen hyppy jäikin vain kaksinkertaiseksi. Muut ohjelman elementit hän suoritti laadukkaasti, askelsarjan pientä horjahdusta lukuun ottamatta.

– Kyllä se yhdistelmä totta kai ärsytti. Vauhti jäi ensimmäisen hypyn jälkeen aika hiljaiseksi, joten siitä oli aika mahdoton tehdä kolmoishyppyä. Pisteet olivat kuitenkin todella hyvät. Huomaan, että olemme MM-kisoissa, Lepistö sanoi.

Ennen kisoja Lepistö asetti itselleen tavoitteeksi sijoittua MM-kisoissa viiden kuuden joukkoon.

– Olen ihan tavoitteessa vaikka en täydellisesti luistellutkaan. Pisteitä tuli kuitenkin muilla laadukkailla elementeillä. Kyllä pisteet antoivat luottoa jatkoon. Huomiselle vapaaohjelmalle jäi sopivasti hampaankoloon.

Susanna Pöykiö täydensi hyvää suomalaispäivää sijoittuen tasaväkisessä lyhytohjelmakilpailussa 12:ksi pistein 57,12. Oululaisen ennätyspisteet ovat kolmen vuoden takaa 57,62. Pöykiö onnistui aiotuissa hypyissään.

– Olin melko jännittynyt ja keskittynyt ennen ohjelmaani. Olo ei ollut ehkä ihan yhtä vapautunut kuin Helsingin EM-kisoissa. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen ohjelmaani. Tässä on hyvät asetelmat huomista silmällä pitäen, Pöykiö sanoi.

Ainoa selkeä virhe Pöykiölle sattui aivan ohjelman lopussa, sillä hän ylitti lyhytohjelman sallitun aikarajan 2,50, saaden siitä yhden pisteen vähennyksen.

– Lähdin tekemään viimeisestä yhdistelmäpiruetista nelostason piruettia. Jouduin kiireen takia jättämään kuitenkin viimeisen istumapiruetin aiottua lyhyemmäksi. Hiukan harmittaa, sillä kaikki pisteet pitäisi pystyä pitämään itsellään, Pöykiö tuumasi.

Kilpailun selkeässä johdossa on kaksinkertainen MM-pronssimitalisti KoreanYu-Na Kim huippupistein 76,12. Kilpailussa toisena on Kanadan Joannie Rochette reilut kahdeksan pistettä korealaisesta jääneenä. Kolmantena on viime vuden maailmanmestari Japanin Mao Asada. Tilanne lyhytohjelman jälkeen on kärkeä lukuun ottamatta hyvin tasainen. Esimerkiksi Lepistön ja Pöykiön välillä on eroa vain 2,54. Lepistön ja kolmantena olevan Asadan välissä on reilu kuusi pistettä.

Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Lisätietoa www.isu.org


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024