Uutiset

JyTLS:n puheenjohtaja Erja Mäkelä palkittiin

JyTLS:n puheenjohtaja Erja Mäkelä palkittiin perjantaina Keski-Suomen liikunta ry:n Gaalaillassa vuoden Nuorisourheilun vetäjäksi.

Keski-Suomen liikunta ry on palkinnut Jyväskylän Taitoluisteluseuran puheenjohtajan Erja Mäkelän vuoden nuorisourheilun vetäjäksi. Palkinto luovutettiin perjantaina 23.1.2009 Keski-Suomen Urheilujuhlassa Jyväskylässä. Palkitsemisperusteina olivat seuraavat:

”Jyväskylän Taitoluisteluseuran harjoitusryhmät ovat niin täynnä kuin jäävuorot vain antaa myöden ja seuran tapahtumat ovat aina hienosti järjestettyjä. Monet hyvät asiat henkilöityvät Erjaan, mutta sen lisäksi hän on hienosti jakanut valtaa ja vastuuta."

Erja Mäkelä on toiminut Jyväskylän Taitoluisteluseuran puheenjohtajana vuodesta 2002 lähtien. Puheenjohtajakautenaan Erja Mäkelä on toiminut päämäärätietoisesti niin seuratoiminnan kehittämiseen kuin taitoluisteluharrastusmahdollisuuksien kasvattamiseen, mahdollistaen taitoluisteluharrastajien määrän nousemisen seurassa yli 300 luistelijan.

Harrastajamäärän selkeän nousun lisäksi Jyväskylän Taitoluisteluseura on Erja Mäkelän puheenjohtajakautena panostanut kilpailu- ja harrastustoiminnan tarjonnan lisäämiseen. Jokaiselle seuran luistelijalle on pyritty antamaan mahdollisuus kilpa- tai harrastustoimintaan juuri luistelijalle sopivassa ryhmässä, uusimpana toimintana harrasteluistelijoiden kilpamahdollisuuksien lisääminen. Esimerkillisestä työstä seuran puheenjohtajana viestittää myös tasapaino yksinluistelun ja muodostelmaluistelun välillä ja koko seuran yhteinen panostus niin kilpailujen kuin näytösten järjestämisessä. Seuran toiminta ja panostus kilpailujen järjestäjänä on huomioitu myös valtakunnallistesti: vuoden 2010 SM-kisojen järjestävänä seurana toimii Jyväskylän Taitoluisteluseura.

Jyväskylän Taitoluisteluseura on noteerattu erittäin esimerkillisenä seurana Taitoluisteluliitossa ja moni Jyväskylän Taitoluisteluseuran käytäntö on levinnyt suositeltavaksi toimintamuodoksi myös muille jäsenseuroille. Näistä uraauurtavista toiminnoista esimerkkinä ovat valmentajien kanssa käytävät kehityskeskustelut, ensiapukoulutus sekä panostaminen laadukkaaseen valmennukseen sekä valmentajien kouluttautumisen tukemiseen. Yhtenä osoituksena Jyväskylän Taitoluisteluseuran toiminnan kehittymiseen viime vuosien aikana on myös seuralle luovutettu Nuori Suomi sinetti.

Erja Mäkelän käsittämätön panostus jyväskyläläisten lasten ja nuorten taitoluisteluharrastusmahdollisuuksien eteen on todella palkinnon ansainnut.

Merja Lammi


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024