Uutiset

EM-kisojen lipunmyynti näyttää lupaavalta

Taitoluistelun EM-kilpailut alkavat ensi tiistaina. Kilpailuun osallistuu yhteensä 178 luistelijaa 46 tuomaria, 136 valmentajaa ja 98 muuta joukkueen jäsentä 35 eri maasta.

Tapahtuma on herättänyt laajasti myös median mielenkiinnon. Vajaata viikkoa ennen kilpailun alkua akkreditoituneita lehdistön edustajia oli 379, joista toimittajia 117 ja valokuvaajia 70. Loput ovat tv-yhtiöiden työntekijöitä. Eurooppalaisen lehdistön lisäksi toimittajia saapuu Helsinkiin Yhdysvalloista, Koreasta ja Japanista. Tapahtuman tv-taltioinnista vastaa YLE.

Tiistai-illan avajaiset ovat todellinen mestareiden kohtaaminen. Yhteensä noin 60 maailmanmestaria esiintyy jäällä saman aikaisesti. Muodostelmaluistelun maailmanmestarijoukkueet Rockettes ja Marigold IceUnity sekä huippujoukkue Team Unique nähdään kaikki jäällä yhdellä kertaa. Olarin Voimistelijat täydentävät esitystä maailman parhailla joukkuevoimistelijoilla. Avajaisissa luistimilla nähdään myös EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Sauli Niinistö yhdessä Taitoluisteluliiton puheenjohtajan Susanna Rahkamon kanssa.

Tapahtuman minimi lipunmyyntitavoite on 50 000 katsojaa, josta on saavutettu jo 90 prosenttia.

– Varsinkin kisalauantain lipunmyynti on jopa ylittänyt odotuksemme. Naisten vapaaohjelmaa on tulossa seuraamaan paikan päälle yli 9000 katsojaa. Tiistaille ja keskiviikollekin lippuja on myyty yli 6000 kummalekin päivälle. Hartwall Areenalle mahtuu kuhunkin kisatapahtumaan noin 10 000 katsojaa, joten vielä mahtuu mukaan, EM-kisojen pääsihteeri Henri Nordenswan sanoi.

EM-kisojen viimeisenä päivänä nähtävä loppunäytös ei ole vielä herättänyt suomalaisten mielenkiintoa ennakoidulla tavalla. Loppunäytöksessä esiintyy kunkin sarjan viisi parasta luistelijaa tai paria sekä suomalaistähdet.

– Olemme hiukan ihmeissämme, että loppunäytöstä ei ole vielä myyty loppuun. Taitoluistelijoiden ollessa esiintymisen ammattilaisia, on odotettavissa huikea show joka on tavallisellekin katsojalle aina hieno elämys. Taitoluistelun loppunäytös on aina arvokisojen ja jopa olympialaisten ohjelmassa, Rahkamo sanoi.

Taitoluistelun EM-kilpailut on korkealle noteerattu hanke myös yhteiskunnallisesti. Tapahtuman yhteistyötahoina on opetusministeriö sekä Helsingin kaupunki. Opetusministeriö avustaa EM-kisoja suurtapahtumakriteeriensä mukaisesti, sillä se näkee EM-kisat merkittävänä arvokisatapahtumana Suomessa.

– Opetusministeriön sekä Helsingin kaupungin mukana olo hankkeessa on meille hieno asia. Olemme yhtenä rintamana aktiivisesti tekemässä hienoa arvokisatapahtumaa sekä samalla Suomea tunnetuksi maailmalle, Rahkamo sanoi.

Lisätietoa: www.em2009.fi, www.isu.org

Mila Kajas


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024