Uutiset

Marigold IceUnity ja Musketeers Kanadassa

Helsingin Luistelijoita edustavat Marigold IceUnity voitti lyhytohjelmakilpailun Kanadan Mississaugassa. Niin ikään Helsingin Luistelijoita edustava juniorijoukkue Musketeers voitti vapaaohjelmakilpailun. Helsinkiläisjoukkueet halusivat ottaa mittaa kanadalaisista vastustajistaan, ennen kauden tärkeimpiä kansainvälisiä kilpailuja. Kyseessä on yksi Kanadan sisäisistä valintakilpailuista kevään arvokilpailuihin. Juniorit luistelevat, toisin kuin tavallisesti muodostelmaluistelukilpailuissa, kaksi kertaa vapaaohjelmanja kerran lyhytohjelman. Seniorijoukkueet luistelevat lyhytohjelman ja vapaaohjelman . Jokainen osio on erillinen kilpailunsa.

Kanadassa käytetty kapeampi kenttä aiheutti suomalaisille tiukkoja tilanteita, sillä laidat tulivat tavallista nopeammin vastaan.

– Tulosten valossa meni ihan kivasti. Senioreille tuli yksi törmäys läpimenossa, mutta muuten ihan ok suoritus. Parempaan silti pystyvät. Nexxice oli vahva, mutta pysyivät tuloksissa silti takana, valmentaja Anu Oksanen sanoi.

– Musketeerseilla oli havaittavissa hiukan horjumista ja heilumista, jotka aiheuttivat paljon yksittäisiä virheitä, Oksanen sanoi.

Oksanen iloitsi, että molemmissa joukkueissa muutama uusi luistelija pääsi esiintymään kilpailutilanteessa. Kilpailu on suomalaisille hyvä harjoitus monessakin mielessä.

Winterfest 2009:

Senioreiden lyhytohjelmakilpailu

1. Marigold IceUnity 71,30 Finland
2. Nexxice 68.04 Kanada
3. Black ice 65.60 Kanada
4. Les Supremes 63.90 Kanada
5. Fusion 56,66 Kanada

World Challenge Cup Qalifier:

Junioreiden vapaaohjelmakilpailu

1. Musketeers Finland 97.46
2. Gold Ice Kanada 93.50
3. Nexxice Kanada 92.72
4. Les Supremes Kanada 89.12
5. Ice Fyre Kanada 76.14

Lisätietoa:
http://www.skatecanada-centralontario.com/Irma/Winterfest%202009/index.htm

******************

Vapaaohjelmassa Marigold sijoittui neljänneksi pistein 117,68. Kilpailun voitti Nexxice pistein127,10. Marigoldin pisteitä verottivat kaksi kaatumista ja muutamat epätarkkuudet. Musketeersit jatkoivat hyviä otteitaan ja voittivat juniorikilpailun lyhytohjelman. Junioreiden kilpailussa luistellaan Kanadassa poikkeuksellisesti vapaaohjelma-lyhytohjelma-vapaaohjelma. Seniorikilpailussa lyhytohjelma ja vapaaohjelma. Jokainen yksittäinen kilpailu on oma erillinen osionsa.

– Ei ihan niin hyvä päivä kuin eilen. Junioreilla tosin oli hyvä meininki päällä, vaikka laidat meinasivat taas kolista, Anu Oksanen sanoi.

Marigold onnistui ohjelman alkupuoliskolla mainiosti, mutta vaikeudet alkoivat puolivälin jälkeen.

– Ohjelman loppuosa oli sellaista sotkua ja sähellystä. Tuomaritkin harmittelivat, ettei ohjelmaa saatu enää kasaan kun loppuosan ongelmat alkoivat, Oksanen sanoi.

Marigold IceUnity sai tuomareilta positiivista palautetta koreografioista ja luovuudesta. Joukkueen virheistä huolimatta he kiittelivät joukkueen luistelutaitoa. Lisäksi tuomarit ja spesialistit olivat sitä mieltä, että molempien suomalaisjoukkueiden ohjelmat ovat tänä vuonna hyvät ja sääntöjen mukaiset. Suomalaisia ilahdutti erityisesti yleisön reaktio jo ennen suorituksen alkua: yleisö osoitti suosiotaan seisaaltaan!

Kaikki tulokset:

http://www.skatecanada-centralontario.com/Irma/Winterfest%202009/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024