Uutiset

Marigold IceUnity ja Team Fintastic 2.SM-valintakisan voittajiksi

Marigold IceUnity toisen valintakilpailun voittoon

Muodostelmaluistelun senioreiden ja junioreiden 2. SM-valintakilpailu saatiin päätökseen vapaaohjelman myötä Espoossa.
Senioreiden toisen valintakilpailun voittoon luisteli Marigold IceUnity pistein 209.14. Team Unique otti kakkostilan pisteillä 208.56. Vapaaohjelman ykkönen, Rockettes sijoittui yhteispisteissä kolmanneksi pistein 207.26. Kaikki kolme seniorijoukkuetta onnistuivat hyvin vapaaohjelmissaan.

– Olemme tsempanneet! Edellinen kisa meni lyhytohjelman epäonnistumiseen, Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen viittasi kolmossijaan päättyneeseen ensimmäiseen valintakisaan.
– Olemme sisuuntuneet kaikella tapaa. Meillä on kaikki edellytykset siihen, mitä tavoittelemme, eli MM-kultaan.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Paakkanen oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin.

– Ihan hyvä suoritus varsinkin olosuhteisiin nähden. Olemme väsyneitä, joten tämä oli hyvä taistelu joukkueelta. Haemme kultaa joka kisasta, mutta nyt ei hopeakaan maistunut huonolta. Tähtäämme MM-koneeseen ja haemme SM-kultaa.

– Rockettesilla oli tänään hyvä ja kaunis luistelu. Oli kiva voittaa jälleen vapaaohjelma, totesi puolestaan Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen joukkueestaan.
– Harmittaa, että lopputuloksista lyhytohjelman yksi läpimeno ratkaisi niin selvästi. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä loppukauteen: ohjelmat ovat kehittyneet ja MM-valinnathan tehdään vasta SM-kisojen jälkeen.

Team Fintastic ja Musketeers WCCJ-kisakoneeseen

Junioreissa tasaisen kilpailun voiton vei Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic kokonaispistein 178.58. Kakkosiksi nousivat vapaaohjelman voittanut Helsingin Luistelijoiden Musketeers pistein 177.08. Kolmospaikan otti Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique pistein 164.44.

Juniorisarjassa kahden ensimmäisen valintakilpailun perusteella suoritetaan valinnat keväisiin juniorien epävirallisiin MM-kilpailuihin, World Challenge Cup for Juniors -kilpailuihin Sveitsiin. Ensimmäisen valintakilpailun painokerroin on 0.4 ja toisen 0.6. Kahden kisan sijoitusten perusteella Suomen edustuspaikat ovat menossa Team Fintasticille ja Musketeersille. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvistaa Suomen edustusjoukkueet joulukuussa.
Muodostelmaluistelun SM-senioreiden ja SM-junioreiden 2. SM-valintakilpailu 13.-14.12.2008

Lopputulokset

Seniorit:
1. Marigold IceUnity, HL 209.14
2. Team Unique, HSK 208.56
3. Rockettes, HTK 207.26

Juniorit:
1. Team Fintastic, HTK 178.58
2. Musketeers, HL 177.08
3. Team Mystique, HSK 164.44
4. Ice Steps, EVT 143.64
5. Reflections, ETK 142.36
6. Golden Blades, Tappara 135.28 7. Stella Polaris, OLK 133.86
8. Sun City Swing, VG-62 128.24
9. Ice Fusion, KuLS 108.82
10. Ice Diamonds, JyTLS 104.58

Lisätietoa kisajärjestäjän nettisivuilla:
http://www.helsingintaitoluisteluklubi.com/kilpailut/ml_2_vk_sm-seniorit_ja_sm-junior

Kilpailujen tulossivut

***********************************************

Marigold IceUnity SM-valintakisan johdossa

Muodostelmaluistelun senioreiden ja junioreiden 2. SM-valintakilpailut avattiin lyhytohjelmilla lauantaina Espoossa.

Senioreiden lyhytohjelman ykköseksi luisteli Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity pistein 76.36. Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique sijoittui toiseksi pistein 75.98 ja Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes jäi kolmanneksi pistein 73.38.

Marigoldin valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen suojattiensa luisteluun, kaatumisesta huolimatta.

– Ohjelmamme on menossa parempaan päin. Kaatumisiakin meillä oli vähemmän kuin viime kilpailussa. Olemme saaneet varmuutta lisää, mikä näkyi tänään suorituksessa.

Ensimmäisen valintakisan voittaja Team Unique luisteli kohtuullisen ohjelman tasaväkisessä lyhytohjelmakilpailussa.

– Tämä ei ollut ihan paras ohjelmamme, mutta ihan ok suoritus se oli. Joukkue pystyisi vielä parempaankin, totesi valmentaja Mirjami Penttinen.

Viime kauden maailmanmestarijoukkue Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, mutta harmitteli puutteita vaikeustasoissa.

– Tasot olivat meidän kiusa. Yksi läpimeno ei mennyt paneelissa läpi, mikä maksoi meille paljon pisteitä.

Vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina. Kilpailu on MM-valintojen kannalta merkityksellinen, mutta lopulliset edustuspaikat jaetaan vasta maaliskuisten SM-kilpailujen jälkeen.

Team Fintastic junioreiden lyhytohjelman ykkönen

Junioreiden lyhytohjelman voitti viime kauden nuorten maailmanmestari Team Fintastic (Helsingin Taitoluisteluklubi) pistein 66.94. Toiseksi sijoittui Team Mystique (Helsingfors Skridskoklubb) pistein 64.86 niukasti ennen Helsingin Luistelijoiden Musketeersia, jonka pisteet olivat 64.28. Sunnuntain vapaaohjelman jälkeen ratkeavat edustajat kevään nuorten MM-kilpailuihin.

Lisätietoja kilpailusta: http://www.helsingintaitoluisteluklubi.com/kilpailut/ml_2_vk_sm-seniorit_ja_sm-junior


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024