Uutiset

Finnstep arvottiin EM-kisojen pakolliseksi tanssiksi
Lehdistötiedote

Helsingissä käytävien taitoluistelun EM-kisojen jäätanssin pakolliseksi tanssiksi on arvottu Susanna Rahkamon ja Petri Kokon kehittämä Finnstep. Arvonta suoritettiin Korean Goyang Cityssä, jossa luistellaan viikonloppuna gp-finaalit.

Pakollisia tansseja on jäätanssissa yhteensä kolme, mutta vain yksi luistellaan EM-kilpailuissa. Finnstep on uusin pakollinen tanssi, eikä sitä ole vielä koskaan ennen luisteltu arvokilpailuissa eikä kansainvälisissä kilpailuissa.

– On todella upeaa, että Finnstep nähdään omissa EM-kilpailuissamme suomalaisyleisön edessä. On jännittävää nähdä, miten kaikki yli 30 jäätanssiparia tanssista suoriutuvat ja miten he sen esittävät. Uskon, että se on minulle jopa nostalginen hetki, Rahkamo sanoi.

Finnstep on Rahkamo – Kokon sekä heidän valmentajansa Martin Skotnickyn alunperin rytmitanssiksi suunnittelema tanssi, jonka suomalaiset esittivät vuoden 1995 EM-kilpailuissa jolloin he voittivat Euroopan mestaruuden. Kansainvälinen luisteluliitto pyysi myöhemmin suomalaisparia kehittämään siitä pakollisen tanssin.

Mila Kajas


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024