Laura Lepistö viidenneksi NHK-Trophyssa

Laura lepistö Japanin GP-kilpailun viides

Laura sijoittui viidenneksi Japanin NHK-Trophyssa. Laura ei pystynyt pitämään lyhytohjelman kolmatta sijaa, vaan putosi vapaaluisteluosuudessa neljänneksi. Lepistö kasasi yhteispisteet 158,85. Espoolaisen ennätyspisteet 165,65 ovat viime kaudelta.

Vaikka Laura ei aivan nappisuoritukseen vapaaohjelmassaan pystynytkään, oli ohjelmassa paljon positiivisia asioita. Kolmoislutz, joka on aiheuttanut Lauralle aiemmin ongelmia, onnistui viimein kilpailutilanteessa. Laura rutisti lisäksi alun kaksoistulpin perään kolmoistulpin, vaikka yhdistelmän ensimmäinen hyppy jäikin vain kaksoiseksi. Ohjelman toinen kolmoisritti sekä kolmoissalchow onnistuivat myös, vaikka hän kaatuikin toisen kolmoisrittinsä ja toinen kolmoissalchow päätyi yksinkertaiseksi.

– Nyt on kisa puristettu loppuun ja vähän kaksi jakoiset fiilikset jäi. Hyvä puoli on se, että otin rohkeasti riskejä alun yhdistelmähypyssä ja lutzissa, jota on jo aika kauan haettukin. Mutta sitten tuli harmittavia helpompia virheitä, jotka jäivät hiukan ihmetyttämään, Laura sanoi.

Hyppyjen epäonnistumisista huolimatta, Laura loisti kuitenkin pirueteissaan, askeleissaan sekä liukusarjassaan, joista hän ansaitsi vaikeustasoja kolmesta neljään. Myös ohjelma kokonaisuudessaan oli kaunis ja elegantti, jonka Virpi Horttanan valmennettava luisteli hyvällä vauhdilla.

Japani saavutti kilpailussa kolmoisvoiton Kilpailun voitti ylivoimaisesti maailmanmestari Mao Asada pistein 191,13. Toiseksi tullut Akiko Suzuki hävisi Asadalle yli 23 pistettä. Kilpailun kolmas oli Yukari Nakano pistein 166,87.

Laura ei yltänyt joulukuun 12.-14. käytävään GP-finaaliin, jonne kelpuutettiin kuusi osakilpailuissa parhaiten sijoittunutta luistelijaa. Laura oli GP-sarjan kymmenes. Susanna Pöykiö sijoittui 14:ksi.

– Pientä kisaväsymystä on jo havaittavissa. Vielä pitää puristaa SM-kisat, jonka jälkeen muutaman päivän jouluoma onkin paikallaan, Laura suunnitteli.

20.-21. joulukuuta luisteltavat SM-kilpailut ovat viimeinen näyttökilpailu EM-edustuspaikkoja ajatellen.

Mila Kajas

**************************

Laura Lepistö kolmantena Japanissa

Laura Lepistö sijoittui kolmanneksi Japanin NHK-Trophyn lyhytohjelmakilpailussa perjantaina. Lepistö kokosi pisteet 59,14, jotka jäivät vain hiukan hänen ennätyspisteistään 59,18.

Espoolainen lähti yrittämään kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmää, mutta jälkimmäinen hyppy jäi vain kahteen kierrokseen. Sen sijaan kolmoisritti ja kaksoisaksel onnistuivat hyvin.

– Ihan ok fiilikset ohjelmasta jäi. Hyppy-yhdistelmäni ensimmäinen kolmoistulppi notkahti sen verran, että en saanut toista kolmoistulppia tehtyä, Lepistö sanoi ohjelmansa jälkeen.

Lepistön hyvät elementtipisteet, hyppy-yhdistelmän helpotuksesta huolimatta, perustuivat osaksi korkeisiin vaikeustasopisteisiin, jotka hän sai laadukkaista pirueteista ja askeleista. Hyvänä esittäjänä tunnettu Lepistö palkittiin myös korkeilla ohjelman osa-aluepisteillä.

– Pisteet olivat ihmeen hyvät. Mutta sitten huomasin, että olin saanut hyvät levelit (vaikeustasopisteet) muista elementeistä. Ainoastaan liukusarjani hiukan horjui, joten siinä jäin normaalista tasosta, Lepistö sanoi.

Kilpailua johtaa viime kevään maailmanmestari Japanin Mao Asada pistein 64,64. Toisena lyhytohjelman jälkeen on Yhdysvaltojen Ashley Wagner 61,52. Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

NHK-Trophy on GP-sarjan viimeinen kuudesta osakilpailusta ja samalla se ratkaisee ketkä kuusi parasta luistelijaa ja paria kilpailevat GP-finaalissa 12.-14.joulukuuta. NHK-Trophyn voitolla Lepistö selvittäisi suoraan tiensä finaaliin. Sijoittumalla toiseksi hän joutuisi pistevertailuun muiden samoissa pisteissä olevien luistelijoiden kanssa ja voisi selvittää siten tiensä finaaliin. Kukaan suomalainen taitoluistelija ei ole aiemmin luistellut aikuisten GP-finaalissa.

Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina klo 11.42 Suomen aikaa.