Uutiset

Lepistö kolmas, Pöykiö viides Kiinan GP:ssä

Laura Lepistö sijoittui kolmanneksi Cup of China GP-kilpailussa. Lepistö oli sekä lyhyt- että vapaaohjelman kolmas ja saavutti yhteispisteet 159,42. Loistavan lyhytohjelman luistellut Lepistö ei pystynyt kuitenkaan aivan samaan vapaaohjelmassaan, mutta hänen pisteensä riittivät silti pitämään hänet palkintosijalla loppuun saakka.

– Olen mielettömän tyytyväinen sijoitukseen ja yllätyinkin kun huomasin olevani kolmas. Olen silti tympääntynyt vapaaohjelmaani, jossa minulla ei ollut yhtä itsevarma olo kuin lyhytohjelmassa. Ajatuksenikin harhailivat tänään ohjelman aikana. Levelit (vaikeustasot) taisivat olla kuitenkin paremmat kuin tähän asti tällä kaudella, Lepistö sanoi kilpailun jälkeen.

Lepistö joutui antamaan periksi muutamille kolmoishypyille kuten kahden kolmoishypyn yhdistelmälle sekä kolmoislutzille ja -ritille joista tuli vain yksöishyppyjä. Silti espoolaisen ohjelma kokonaisuudessaan oli huipputasoa. Hän saavutti korkeat vaikeustasot pirueteista, askeleista sekä liuista. Lepistö luisteli ohjelmansa läpi hyvällä vauhdilla ja upeasti esiintyen. Lepistön luistelun laatu näkyi myös korkeina osa-aluepisteinä.

20-vuotiaan Lepistön Pekingin matka oli vielä viikko sitten vaakalaudalla vanhojen luistimien aiheuttaessa kipua akillesjänteisiin. Vanhat luistimet päätettiin vaihtaa ainoastaan viikko sitten uusiin. Tavallisesti uusien luistimien sisäänajo saattaa kestää jopa useita viikkoja, jotta nahka pehmiää sopivaksi.

– Vielä viime viikolla pohdin, lähdenkö kilpailuun mukaan ollenkaan. Onneksi lähdin, Lepistö iloitsi.

Lepistön seuraava kilpailu on kolmen viikon päästä Japanissa luisteltava NHK-Trophy GP-kilpailu.

– Kotiin palattuani minun on vain tehtävä lisää läpimenoja ja saatava itsevarmuutta vapaaohjelmaan. Ei tässä suuria muutoksia kuitenkaan tehdä, perustreeniä vaan ja täysipainoista harjoittelua, Lepistö suunnitteli.

Susanna Pöykiö sijoittui viidenneksi kauden ennätyspisteet 148,03. Pöykiö luisteli ehjän ja elegantin vapaaohjelman Sergei Rahmaninovin pianosäveliin ja keräsi sillä toistaiseksi kauden parhaat pisteensä myös vapaaohjelmassa 98,03. Pöykiö nousi lyhytohjelman kuudennelta sijalta onnistuneen vapaaohjelmansa ansiosta yhden sijan tuloksissa ylös päin. Oululainen onnistui vaivatta etenkin ohjelman alkupuolen kolmoisflipissä ja kolmoislutz-kaksoistulppi -yhdistelmässä, kolmoisritissä ja kolmoistulppi -yhdistelmässä. Näkyvimmät pienet virheet hypyissä tulivat lopun kaksoisakselissa ja kolmoistulpissa, joissa molemmissa hän joutui astumaan ulos alastulokaarelta. Muutoin pehmeästi ja hyvin ohjelmaa tulkiten 26-vuotias Pöykiö osoitti jälleen olevansa vahvassa nousujohteisessa kunnossa.

– Tosi hyvä suoritus, vaikka olenkin ollutkin jo toista viikkoa flunssaisena. Lopun kaksi epäonnistunutta hyppyä näkyivät puhtaasti väsähtämisenä. Minulla ei ollut vain voimia pitää alastuloja kasassa. Mukavasti silti meni ja minulle jäi luottavainen fiilis jatkaa tästä eteen päin, Pöykiö sanoi.

– Kilpailuni ovat olleet kaikki alkukaudesta. Olen saanut hyvän palautteen siitä missä pitää vielä parantaa. Esimerkiksi kaikki piruetit ja liut olisi tarkoitus saada nelostasoille, samoin ohjelman osa-alueita pitää parantaa. Minulla on edessä neljän viikon harjoitusjakso ennen SM-kisoja, Pöykiö suunnitteli.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti viime kevään MM-pronssimitalisti Korean Yu-Na Kim pistein 191,75 ennen Japanin Miki Andoa 170,88. Euroopan mestaruuskisojen hopeamitalisti Sveitsin Sarah Meier hävisi molemmille suomalaisille ollen kuudes pistein 142,31. Kilpailun voittaja Kim ansaitsi voitollaan 18 000 dollaria (USD), Ando 13 000 dollaria ja Lepistö 9 000 dollaria. Pöykiökin pääsi vielä palkintorahoille ja ansaitsi sijoituksestaan 2000 dollaria.

Tulokset http://www.isufs.org/results/gpchn08/

Mila Kajas

*********************************************

Lyhytohjelma:

Laura Lepistö sijoittui kolmanneksi Pekingissä käytävän Cup of China GP-kilpailun lyhytohjelmassa. Lepistö luisteli loistavan lyhytohjelman ja onnistui etenkin hypyissään. Espoolaisen ohjelmaan sisältyi kahden kolmoistulpin hyppy-yhdistelmä, kolmoisritti ja kaksoisaksel. Hän keräsi ohjelmallaan huippupisteet 58,60. Lepistön elementtipisteet olivat 33,60 osa-aluepisteet 25,00. Lepistön ennätyspisteet 59,18 ovat viime syksyltä Skate Canada GP-kilpailusta, jossa hän voitti lyhytohjelmakilpailun.

– Fiilikset on todella hyvät kilpailusta. Nautin luistelusta. Olen todella tyytyväinen, että sain itsevarmasti ja rohkeasti tehtyä kolmois-kolmois -yhdistelmänkin. Levelien (vaikeustasojen) kanssa jäi silti vähän parannettavaa. Kaiken kaikkiaan hyvä suoritus. Kauden tähän asti parhaat pisteet. Tästä on hyvä jatkaa Lepistö sanoi.

Kolmesta pakollisesta piruetistaan espoolainen saavutti tasot kaksi, kolme ja kerran täydet neljä. Liukusarjasta hän sai tason kolme ja askelsarjastaan tason kaksi.

– Tuntuu, että uusi ohjelma menee koko ajan eteen päin. Se oli taas helpompi esittää ja fiilis pysi siinä mukana. Lepistö iloitsi.

Lepistö jäi kilpailua johtavalle MM-pronssimitalistille Korean Yu-Na Kimille ainoastaan reilut viisi pistettä. Vuoden 2007 maailmanmestari Japanin Miki Ando sijoittui lyhytohjelmassa toiseksi. Andolle Lepistö hävisi ainoastaan 0,70 pistettä.

Susanna Pöykiö oli kilpailun kuudes pistein 50,00. Pöykiön elementtipisteitä verotti hyppy-yhdistelmä, jossa kolmoislutzin jälkeen hän joutui tekemään pyörähdyksen ennen jälkimmäistä tulppia. Nousujohteisesti lyhytohjelmiaan tällä kaudella luisteleva Pöykiö onnistui myös kolmoisflipissä ja kaksoisakselissa. Suoraan Skate America GP-kilpailusta Kiinaan matkustanut Pöykiö joutui luistelemaan antibioottikuurin alaisena.

– Ohjelma sujui paremmin kuin tähän asti. Teimme Skate American jälkeen pokkana muutoksia elementtieni tasoihin. Osittain ne onnistuivat täällä. Odotan pidempää harjoitusjaksoa, jonka aikana ehdin saada ohjelmani osa-aluepisteet myös korkeammiksi. Huomasin, että lääkekuurini saattoi vaikuttaa tänään esiintymiseeni ja vauhtiini.

Euroopan mestaruuskisojen hopeamitalisti Sveitsin Sarah Meier oli kilpailun seitsemäs pistein 48,10. Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Tulokset ja aikataulu: http://www.isufs.org/results/gpchn08/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024