Uutiset

Muodostelmaluistelijoiden 1. SM-valintakilpailu

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique luisteli voittoon muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailuissa lauantaina Helsingin Jäähallissa. Joukkue ansaitsi pisteet 204,26. Hopealle luisteli viime vuoden maailmanmestarijoukkue Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes (203,04) ja kolmanneksi tuli Helsingin Luistelijoiden Marigold Ice Unity (193,06).
(Pisteet korjattu tuloslaskentaohjelman virheenkorjauksen jälkeen 2.11.2008)

Viime kaudella MM-kisoista pudonneelle Team Uniquelle kauden avausvoitto oli merkittävä.

– Team Unique on tehnyt koko syksyn mahtavasti työtä ja joukkuehenki on loistava. Sekä lyhyt- että vapaaohjelmasuorituksia oli ihana katsoa, ohjelmiin jäi kuitenkin vielä virheitä. Voitto on myös uudistuneen valmentajatiimimme ansiota – en olisi yksin pystynyt tähän. Aiemmin Uniquen teemat ja tyyli on ollut urheilullisempaa, nyt saimme ilman poikia tehdä ihanan naiselliset ohjelmat, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen sanoi.

Viime kaudella pelkkiä voittoja luistellut Rockettes joutui myöntämään Team Uniquen tällä kertaa paremmakseen.

– Olen tyytyväinen – ohjelmat olivat ihan hyviä. Ensimmäiset kisat ovat aina jännittävät muuttuneiden sääntöjen ja niiden tulkontojenkin osalta. Joitakin asioita jäi jotka eivät nyt menneet läpi. Unique oli hyvä – ei ollut häpeä hävitä tänään heille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen sanoi.

Kolminkertainen maailmanmestarijoukkue Marigold Ice Unity alisuoriutui lyhytohjelmassaan, mutta antoi tasaisen vastuksen muille joukkueille vapaaohjelmassa.

– Lyhytohjelmapäivään ei voi suhtauta muuta kuin huumorilla. Ohjelmassa oli koko joukko käsittämmättömiä ’hupsahduksia’, mutta perustyö kuitenkin ihan hyvä. Vapaaohjelmaan lähdettiin taistelemaan ja tytöt selviytyivät siitä loistavasti, Marigold Ice Unityn valmentaja Anu Oksanen kommentoi.

Juniorisarjan voittoon luisteli Helsingin Luistelijoiden Musketeers, toiseksi sijoittui lyhytohjelman viidenneltä sijalta noussut Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic. Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique epäonnistui vapaaohjelmassaan ja lyhytohjelman johtopaikka vaihtui pronssisijoitukseen.

Tulokset: www.figureskatingresults.fi

****************************************************

Muodostelmaluistelijat aloittavat kautensa 31.10.-1.11. junioreiden ja senioreiden 1.SM-valintakilpailuilla Helsingin Jäähallissa. Lue lehdistötiedote aiheesta.

https://stll-fi-bin.directo.fi/@Bin/7d63f9e7beb3054759b4a46c4e7b937f/1225225418/application/pdf/659260/Muodostelmaluistelunennakko.pdf

Tulokset:

http://www.hsk.fi/sm-valinta/tulokset/ tai www.figureskatingresults.fi


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024