Pöykiö kuudes Skate Americassa

Susanna Pöykiö sijoittui kuudenneksi Yhdysvalloissa Everettissä päättyneessä Skate America GP-kilpailussa. Susanna oli lyhytohjelman kahdeksas, mutta nousi vapaaohjelmallaan kaksi sijaa ylös päin ja ansaitsi loppupisteet 142,14. Oululainen oli vapaaohjelman viides. Pöykiö jätti taakseen mm. vuoden 2006 maailmanmestarin Yhdysvaltojen Kimmie Meissnerin, joka sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi. Susanna päihitti vapaaohjelmaosuudessa myös Yhdysvaltojen hallitsevan mestarin Mirai Nagasun ja jäi tälle lopputuloksissakin vain reilun puoli pistettä.

Susanna paransi kokonaistulostaan parin viikon takaisesta Finlandia Trophysta, jossa hän sai loppupisteet 140,21. Oululaisen seuraava GP-kilpailu on kahden viikon päästä Kiinassa, jonne hän matkustaa suoraan Yhdysvalloista. Hän leireilee Pekingissä yhdessä valmentajansa Heidi Pöykiön kanssa.

Ylivoimaiseen voittoon luisteli kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Korean Yu-Na Kim pistein 193,45. Toiseksi sijoittui Japanin Yukari Nakano (172,53) ja kolmanneksi Japanin Miki Ando (168,42).

***************************************************************************

Taitoluistelun GP-sarja käynnistyy viikonloppuna Yhdysvalloissa, Everettissä luisteltavalla Skate America -kilpailulla. GP-sarja pitää sisällään viikon välein luisteltavat kuusi osakilpailua sekä joulukuun 10.-14. Korean Soulissa käytävän GP-finaalin. Susanna Pöykiö edustaa Suomea Syksyn ensimmäisessä GP-kilpailussa.

Suomen tuomarina kilpailussa toimii Tarja Ristanen.

Lyhytohjelmakilpailu:

Susanna sijoittui lyhytohjelmassa kahdeksanneksi pistein 47,82. Kilpailua johtaa Korean Yu-Na Kim pistein 69,50. Toisena on Japanin Miki Ando pistein 57,80 ennen Japanin Yukari Nakanoa 57,46. Vapaaohjelma luistellaan sunnuntaina klo 22.00 Suomen aikaa (klo 13.00 paikallista aikaa.)