Uutiset

Lepistö toisena Finlandia Trophyssa

Laura Lepistö sijoittui toiseksi Finlandia Trophyn lyhytohjelmakilpailussa perjantaina Vantaalla. Lepistö ansaitsi ohjelmallaan pisteet 57,98. Espoolainen lähti yrittämään kahden kolmoistulpin yhdistelmää, mutta jälkimmäinen helpottui kuitenkin kaksoishypyksi. Soolohyppy kolmoisritti ja kaksoisaksel onnistuivat laadukkaasti, samoin piruetit. Lyhytohjelman voitti Japanin Akiko Suzuki pistein 58,40.

– Ohjelma oli hyvä, muttei täydellinen. Minun olisi pitänyt pystyä kolmois-kolmois -yhdistelmään, mutta se ei nyt onnistunut. Ehkä syynä oli liian hiljainen vauhti. Ohjelma sujui kuitenkin paremmin kuin Oberstdorfissa. Nyt oli helpompi luistella kun oli jo yksi kisa takana Lepistö sanoi ja viittasi samalla parin viikon takaiseen Oberstdorfin kilpailuun.

Susanna Pöykiö sijoittui kilpailussa seitsemänneksi pistein 46,02. Yllättävän alhaiset elementtipisteet johtuivat osittain hänen hypyistään, jotka jäivät kierroksiltaan vajaiksi.

– Hyppyjen alastulot eivät olleet kovin hyvät, mutta olen tyytyväinen suoritukseeni pitkän kilpailutauon jälkeen, Pöykiö sanoi.

Pöykiö kilpaili edellisen kerran joulukuussa SM-kilpailuissa.

Jenni Vähämaa sijoittui kymmenenneksi pistein 43,76. Vähämaa epäonnistui yhdistelmässään, jossa jälkimmäinen hyppy jäi vain yksöishypyksi. Kaksoisakseli jäi niin ikään yksinkertaiseksi. Kolmoistulppi sen sijaan onnistui laadukkaasti. Vähämaa myönsi, ettei ole nyt aivan terävimmässä kunnossa ja oli siksi tehtyyn ohjelmaan tyytyväinen.

– En ole kunnossa joten ihan hyvin meni. En tiedä mikä aiheutti hyppyjen epäonnistumisen, mutta olen silti ihan tyytyväinen. Olen saanut harjoitella terveenä, Vähämaa sanoi

Kilpailussa neljäntenä on Sveitsin Sarah Meier joka voitti EM-hopeaa viime kaudella. Naisten vapaaohjelma luistellaan sunnuntaina.

www.finlandiatrophy.com


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024