Uutiset

Ari-Pekka Nurmenkari häikäisi Finlandia Trophyssa

Nurmenkari häikäisi Finlandia Trophyssa

Ari-Pekka Nurmenkari luisteli vakuuttavan lyhytohjelman Vantaalla alkaneessa Finlandia Trophyssa. Nurmenkari sijoittui kilpailussa toiseksi henkilökohtaisin ennätyspistein 70,85. Kilpailun voitti Japanin 17-vuotias Takahito Mura pistein 76,40 ja kolmanneksi Yhdysvaltojen Shaun Rogers pistein 68,77.

Nurmenkari aloitti ohjelmansa lennokkaalla kolmoisakselilla ja jatkoi hyppy-yhdistelmällä kolmoislutz-kaksoistulppi, josta jälkimmäisen hypyn piti olla kolminkertainen. Myös kolmoisflippi onnistui ja pirueteista luistelija saavutti täydet nelostasot. Nurmenkari on tehnyt paljon töitä akselinsa eteen ja vakuutti sen menevän myös kilpailutilanteessa, ei vain harjoituksissa.

– Akselini oli tänään työvoitto. Olin vain päättänyt pysyä sen pystyssä. Ohjelmani ei ollut tänään kuitenkaan täydellinen, mutta se on menossa parempaan suuntaan, Nurmenkari totesi.

Vapaaohjelmaan Nurmenkari lähtee realistisin aatoksin.

– En lähden hakemaan (vapaaohjelamassa) kuuta taivaalta enkä tavoittelemaan mitalia, vaan lähden tekemään hyvää perussuoritusta ja keskittymään omaan suoritukseen. Toki mitali olisi ihan kiva, Nurmenkari totesi kuitenkin.

Lisätietoja ja tulokset: www.finlandiatrophy.com


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024