Uutiset

Suomen Taitoluistelusäätiön tuet

Suomen Taitoluistelusäätiön tuki tänä vuonna erityisesti Helsingin EM- kisoihin pyrkiville taitoluistelijoille.

Säätiön tarkoituksena on tukea Suomen taitoluistelua. Tätä tarkoitusta säätiö toteuttaa sääntöjensä mukaisesti ”myöntämällä harjoittelu- ja kilpailustipendejä lahjakkaille, kansainväliselle tasolle pyrkiville taitoluistelijoille, tukemalla taloudellisesti valmennustietouden kehittämistä ja tunnetuksi tekemistä sekä harjoittelutilaisuuksien ja kilpailujen järjestämistä sekä tukemalla muulla vastaavalla tavalla Suomen taitoluistelun kehittämistä ja tunnetuksi tekemistä.”

Säätiön periaatteena on lahjoittaa osinko- ja korkotuotoistaan vuosittain noin puolet, toinen puoli tuotoista sijoitetaan edelleen kasvattamaan säätiön varallisuutta. Tänä vuonna lahjoituksia annettiin poikkeuksellisesti normaalia enemmän (10.000 euroa yli edellä esitetyn periaatteen Helsingin EM-kisojen vuoksi).

Säätiön hallitus päätti vuoden 2007 vuosikokouksessaan uudistaa lahjoitusten hakumenettelyään. Hakumenettelystä ilmoitettiin keväällä Taitoluisteluliiton nettisivuilla pyynnöin toimittaa hakemukset säätiön asiamiehelle, joka toimitti ne edelleen Taitoluisteluliittoon käsiteltäväksi. Taitoluisteluliitto teki alustavan esityksen säätiölle tuen saajista. Säätiön hallitus käsitteli vuosikokouksessaan 21.5.2008 saadut hakemukset ja teki itsenäisen päätöksen tuen saajista.

Säätiön hallitus huomio päätöstä tehdessään tulevan kauden taitoluistelun EM-kilpailut Helsingissä ja halusi tukea erityisesti kisajoukkueeseen pyrkiviä taitoluistelijoita 50.000 eurolla seuraavasti:

Naiset (kolme paikkaa) 20.000 euroa

Miehet (yksi paikka) 15.000 euroa

Jäätanssi (yksi paikka) 10.000 euroa

Lisäksi hallitus myönsi tukea edellisenä kautena menestyneille kahdelle nuorelle junioritytölle, yhteensä 5.000 euroa.

Alla tuen määrät ja saajat:

Laura Lepistö 5.000 euroa

Kiira Korpi 5.000 euroa

Jenni Vähämää 5.000 euroa

Susanna Pöykiö 5.000 euroa

Mikko Minkkinen 5.000 euroa

Ari-Pekka Nurmenkari 5.000 euroa

Valter Virtanen 5.000 euroa

Oksana Klimova 5.000 euroa

Sasha Palomäki 5.000 euroa

Alisa Mikonsaari 2.500 euroa

Sera Väistö 2.500 euroa

Hallitus kiittää kaikkia tukea hakeneita luistelijoita. Hallitus myös toivottaa tukipäätöksillään menestystä tulevalle EM-kisajoukkueelle kuin myös taloudellista menestystä kisoista Taitoluisteluliitolle. Hallituksen pöytäkirjaan kirjattiin vielä toivomus, että Taitoluisteluliitto lahjoittaisi osan EM-kilpailujen tuotosta säätiölle.

Pekka Leskinen

hallituksen puheenjohtaja

Suomen Taitoluistelusäätiö


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024