Uutiset

Suomen Urheilugaala nostamaan urheilun arvoa ja arvostusta

Liikuntajärjestöt mukana uudessa hankkeessa

Suomalainen huippu-urheilu saa arvoisensa juhlan, kun Suomen Urheilugaala esittäytyy television välityksellä koko kansalle kesäkuun toisena päivänä. Vuotuiseksi tapahtumaksi kaavaillun uutuuden tavoitteena on nostaa suomalaisen urheilun arvoa ja arvostusta. Juhlan huipentumana on YLETV2:n suorassa lähetyksessä jatkuvan yleisöäänestyksen tuloksen julkistaminen. Katsojat saavat valita useista ehdokkaista mieliin painuneimman suorituksen nimellä ”Sykähdyttävin hetki”.

http://www.suomenurheilugaala.fi/Katsojakilpailu.html

”MYÖNTEISYYS ESILLE YHTEISVOIMIN”

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Nieminen, joka on myös toinen kunninanhimoisen hankkeen alullepanijoista, oli erityisen tyytyväinen siitä, että heti alkuvaiheessa mukaan on saatu lähes kaikki liikuntaelämän tärkeimmät tahot.

-Kun idean alkuperäinen kehittäjä urheiluliikemies Harry ”Hjallis” Harkimo otti minuun yhteyttä ja kertoi ajatuksistaan, olin heti juonessa mukana. Suomen Urheilugaalan mahdollisuudet urheilun myönteisten ilmiöiden esiintuomiseen ja korostamiseen ovat erinomaiset, kun jo yksinkin vahvat liikunta-alan organisaatiot yhdistävät siinä voimansa, painotti Suomen Urheilugaalan puheenjohtaja Nieminen.

Juhlagaala-idean isä Hjallis Harkimo kertoi halunneensa kehittää lisää positiivista ajattelua huippu-urheilun ympärille.

-Urheilusta on kyettävä löytämään vielä enemmän hyvää. Kirkkaimpien tähtien lisäksi on syytä nostaa esiin myös pienempiä sankareita ja nousevia kykyjä sekä ennen muuta menestyjien takana olevia joukkoja, jotka jäävät lähes poikkeuksetta huomiota vaille. Urheilugaalan tarkoituksena on vaalia suomalaisen urheilun arvoa kaikilla rintamilla ja nostaa sen arvostusta, painotti ideanikkari Harkimo.

Liikuntajärjestöjen puolesta hankkeen julkistamistilaisuudessa Olympiastadionin kupeessa Suomen Urheilumuseon tiloissa puheenvuoron käyttänyt SLU:n pääsihteeri Jukka Pekkala korosti Urheilugaalan tarjoavan oivan mahdollisuuden kiitos-kulttuurin parantamiselle suomalaisessa liikuntaelämässä.

-Suuria sankareita osataan muistaa ja palkita, mutta muilla rintamilla arvokas työ urheilun hyväksi saa aivan liian vähän kiitosta. Uskon, että uusi hanke toimii paitsi itse kiittäjänä myös esimerkkinä monille muille organisaatioille kiittämisen monimuotoisista mahdollisuuksista, totesi pääsihteeri Pekkala.

HARTWALL AREENA GAALANÄYTTÄMÖNÄ

Suomen Urheilugaalan budjetti on jo käynnistysvaiheessa 200.000 euroa. Ensimmäinen juhlatapahtuma järjestetään Kaapelitehtaan tiloissa Helsingissä. Heti seuraavana vuonna gaala on tarkoitus siirtää kunnianhimoisesti huomattavasti mittavampiin puitteisiin Hartwall Areenalle.

Projektin johtamisesta vastaava Infront Finlandin toimitusjohtaja Mikko Vanni oli mielissään yritysmaailman myönteisestä suhtautumisesta uuteen hankkeeseen.

-Gaalan avaus rahoitetaan ensisijaisesti liike-elämän tuella, mutta jatkossa juhlasta tehdään mittava yleisötapahtuma, jonne myydään myös yrityspaketteja.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024