Uutiset

Kiira ja Valio järjestivät leirin Vierumäellä

Valion ja Kiira Korven sponsoriyhteistyön jatkosta kerrottiin Vierumäen urheiluopistolla, jossa Valio järjesti viikonloppuna yhteistyössä Kiiran kanssa Valio Vanilla –luisteluleirin. Leirille osallistui 40 innokasta 11-14-vuotiasta luistelunharrastajaa, jotka valittiin satojen hakijoiden joukosta kirjoituskilpailun ja arvonnan perusteella. Tarjoamalla Kiiran esimerkkiä nuorille urheilijoille Valio on mukana edistämässä lasten ja nuorten hyvinvointia sekä korostamassa liikunnan ja oikean ravinnon merkitystä.

Kiiran ja lasten luisteluleirin järjestäminen antoi lapsille mahdollisuuden tavata esikuvansa ja tutustua häneen lähemmin. Viikonloppuleirin ohjelmaan kuului luisteluopetusta Kiiran johdolla, monipuolista harjoittelua, venyttelyä ja ruokavalio-opastusta. Leiriläiset saivat myös tutustua huippu-urheilijan päivään ja kysellä tämän arjesta henkilökohtaisesti. Leiriläisten valmentaminen oli samalla Kiiran ensimmäinen oma kokemus valmentajana. Se toi hänelle uusia oivalluksia ja haasteita, sekä ymmärrystä oman valmentajansa työtä kohtaan. Kiiran ohella leirin valmentajina toimi Niina Laksola, Tiia siromaa, Petra Korpi sekä Katri Penttilä.

– Ihanaa nähdä innostuneita ja reippaita nuoria taitoluistelun parissa. Toivottavasti mahdollisimman moni saa tästä kipinän ja jatkaa harjoittelua seuroissa, joissa tehdään paljon korvaamatonta työtä, jotta huipulle olisi mahdollista päästä. On myös opettavaista huomata, miten oma malli ja esimerkki vaikuttavat lapsiin ja nuoriin suoraan ja nopeasti. Täällä leirillä olen nähnyt monta lupaavaa taito-luistelijan alkua ja saatetaan hyvinkin pian tavata jopa samoissa kisoissa. Poikia olisi myös kiva saada enemmän mukaan lajin pariin, Kiira jutteli.

Lauantai-iltana leiriläiset saivat esittää Kiiralle kysymyksiä, joihin Kiira vastaili mielellään. Tässä niistä muutamia.

Oletko koskaan meinannut lopettaa?

– On joskus tullut turhautumisen tunteita, mutta en ole koskaan vielä harkinnut sitä vakavasti.

Paljonko vedät leukoja?

– Ennätykseni taitaa olla kahdeksan tai yhdeksän.

Olitko pienenä hyvä luistelija?

– En ollut. Taisin olla jopa viimeinen ensimmäisissä kisoissani. Luistelin aina omaksi ilokseni, enkä koskaan ajatellut että siitä voisi tulla minulle ammatti.

Kumpi on parempi pehmeä vai kova jää?

– Ehkä pehmeä on parempi. Tai oikeastaan sellainen liukuva on paras.

Oletko harkinnut mallin uraa?

– En ole. Vaikka ei mallinakaan olo mitään helppoa ole. Eräänkin Valion mainoksen kuvaamiseen meni aikaa 5 tuntia ja minun piti olla samassa asennossa kaiken aikaa. Jalkani olivat aivan puuduksissa. Lopulta yksi kuva valittiin mainokseen. Nyt haen opiskelupaikkaa Tampereen kauppakorkeakouluun.

Milloin pääsit ensimmäisen kolmoishypyn?

– Pääsin kolmoissalchowin 12-vuotiaana. Tosin se katosi aluksi hyvin pitkäksi aikaa.

Ovatko kilpailijat keskenään kavereita?

– Arvokisoissa saattaa olla aika jäyheä fiilis. Monet keskittyvät niin omiin suorituksiinsa etteivät edes tervehdi. GP-kisat ovat sen sijaan mukavia tapahtumia koska osallistujia on niin vähän. Sveitsin Sarah Meieristä olen saanut hyvän kaverin. Myös Carolina Kostner on kiva tyyppi.

Ehditkö nukkua tarpeeksi?

– Kyllä ehdin. Nukun yleensä vähintään yhdeksän tuntia ja menen viimeistään kymmeneltä nukkumaan.

Kuinka usein teroitat luistimesi?

– Yleensä kerran kuussa, mutta nyt minulla on sellaiset terät joita ei tarvitse teroittaa kuin joka toinen kuukausi.

Oletko myynyt yhtään kilpailupukuasi?

– En ole vielä. Äitini haluaa säilyttää niitä muistoina. Mutta voisin minä joskus jonkun puvun myydäkin.


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024