Uutiset

Laura Lepistö maailman rankinglistan kuudes

Kansainvälinen Luisteluliitto julkisti taitoluistelun maailman rankinglistan kaudelta 2007-2008. Luistelijat ovat voineet kerätä rankingpisteitä EM- ja MM-kisoista, senioreiden sekä junioreiden GP-kilpailuista ja GP-finaaleista sekä muista ennalta määrätyistä kansainvälisistä kilpailuista. Kolmelle eniten rankingpisteitä saavuttaneelle luistelijalle ja parille jaettiin bonuksena rahapalkinnot.

Naisten sarjassa eniten bonuspisteitä keräsi Italian Carolina Kostner. MM-hopeaa juuri Göteborgissa voittanut Kostner kuittasi itselleen samalla bonuksena 45,000 Yhdysvaltojen dollaria. Miesten sarjan bonuskuninkaaksi selviytyi Japanin Daisuke Takahashi ja tienasi itselleen saman suuruisen bonuspotin. Pariluistelussa bonuspalkinnon, 67,500 Yhdysvaltojen dollaria, sai kauden menestyksensä perusteella Saksan Aliona Savchenko – Robin Szolkowy ja jäätanssissa puolestaan Ranskan Isabelle Delobel – Olivier Schoenfelder.

Suomalaisista parhaiten bonuspisteitä keräsi Laura Lepistö joka sijoittui listalla kuudenneksi. Jenni Vähämaa oli 13:s ja Kiira Korpi 15:s. Susanna Pöykiö, jonka kausi päättyi vammautumiseen, löytyy sijalta 51, Sofia Otala sijalta 58 ja Sissi Keränen sijalta 118. Jäätanssipari Oksana Klimova –Sasha Palomäki löytyy sijalta 98. Suomalaismiehet eivät yltäneet bonuspisteille.

Lisätietoa www.isu.org


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024