Uutiset

Jenni Vähämaa MM-nelonen

Jenni Vähämaa nousi lopputuloksissa neljänneksi taitoluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Sofiassa. Vähämaa ansaitsi pisteet 142,54. Yhdysvalloilla oli täydellinen päivä, sillä he saivat kilpailussa kolmoisvoiton. Maailmanmestariksi luisteli Rachael Flatt pistein 172,19. Flatt voitti vapaaohjelman ja nousi lyhytohjelman kolmannelta tilalta voittajaksi. Hopeaa sai Caroline Zhang pistein 171,84 ennen Mirai Nagasua. Nagasu voitti lyhytohjelman, mutta putosi vapaaohjelmaosuudessa kolmanneksi ja sai yhteispisteet 162,89.

Vähämaa lähti yrittämään ensimmäistä kertaa kilpailuissa kolmoistulppi-kolmoistulppi yhdistelmää. Yhdistelmä oli hiukan vajaa ja tuli kahdelle jalalle alas, mutta Vähämaa oli yritykseen tyytyväinen. Sen sijaan kumpikaan ohjelman kolmoisflipeistä ei onnistunut, toisen hän kaatui ja toisen yritys jäi kesken. Kolmoislutzia Vähämaa ei yrittänyt, sillä loukkaantumisten takia hypyn harjoittelu oli jäänyt ennen kilpailua vähäiseksi. Muut elementit sujuivat hyvin.

– Olen tyytyväinen vapaaohjelmaan kokonaisuutena. Vaikka mitalia ei tullutkaan, minua ei harmita. Amerikkalaiset olivat niin kovia, ettei ilman lutzia mitaleille ollut mitään asiaa. Kaiken kaikkiaan kilpailusta jäi minulle ihan positiivinen fiilis, vaikka lyhytohjelmasta jäikin paljon hampaankoloon, sanoi Vähämaa.

Vähämaa uusi viime vuoden neljännen sijansa. Hän jäi pronssimitalista reilu 20 pistettä.

Finaaliin selvinnyt toinen suomalaisedustaja Sofia Otala oli kilpailun 20:s pistein 108,64.

Tulokset: http://www.isufs.org/results/wjc2008/CAT002RS.HTM


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024