Uutiset

Rockettes ja Les Miracles SM-kisojen johdossa

Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes johtaa muodostelmaluistelun SM-kilpailuja lyhytohjelman jälkeen. Viime vuoden kultamitalijoukkue, Helsingin Luistelijoiden Marigold on toisena vajaan pisteen perässä Rockettesista. Team Unique on kolmantena parin pisteen päässä Marigoldista. Kilpailusta kehkeytyi ennätystiukka ja kolme kärkijoukkuetta tekivät kilpailussa oman piste-ennätyksensä.

Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen iloitsi joukkueen rennosta ja varmasta suorituksesta.

– Pääsimme tavoitepisteisiin. Joukkueella on paljon hyviä kisoja alla, joten tänään ei tarvinnut varmistella.

Marigoldia luotsaava Anu Jääskeläinen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Ykköspaikka jäi hänen mukaansa kiinni lähes pelkästään yhdestä elementistä.

– Vapaaohjelman voittoon tarvitaan virheetön esitys ja jopa hitunen onnea, Jääskeläinen ennusti.

Kaikki seniorisarjan joukkueet luistelivat ohjelmansa ilman kaatumisia ja suurempia virheitä. Sunnuntaina luisteltavassa vapaaohjelmakisassa ratkaistaan SM-mitalien lisäksi myös Suomen MM-edustusjoukkueet.

Juniorisarjaa johtaa lyhytohjelman jälkeen Joensuun Katajan Les Miracles. Ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleva kärkijoukkue onnistui herkässä Nocturne-ohjelmassaan lähes täydellisesti.

Joukkueen valmentaja Merja Laakkonen kertoi, että joukkueen tavoite on sunnuntaina luistella ehjä ohjelma, eikä kultamitalipaineita ole.

Toisena lauantain jälkeen on Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic, ja kolmannelta sijalta vapaaohjelmaan lähtee Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique. Molemmat joukkueet luistelivat vahvan ja puhtaan lyhytohjelman.

Helsingin Luistelijoiden Musketeers jäi lauantaina täpärästi neljänneksi. Aiemmin kaudella hyvin pärjännyt joukkue on Team Fintasticin ohella Suomen toinen edustaja junioreiden World Challenge Cupissa Ranskassa.

Tulokset:
http://www.helsinginluistelijat.fi/ml/SM2008/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024