Uutiset

Muodostelmaluistelijat valmiina SM-taistoon
Tulevana viikonloppuna käytävissä muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa jaetaan mestaruuksien lisäksi kaksi edustuspaikkaa lajin MM-kilpailuihin, jotka luistellaan Budapestissä maaliskuun lopulla. Mestaruudet sekä MM-paikat jaetaan käytännössä katsoen kolmen joukkueen kesken, jotka ovat Rockettes (Helsingin Taitoluisteluklubi), Marigold IceUnity (Helsingin Luistelijat) ja Team Unique (Helsingfors Skridskoklubb).

Rockettes on vahvan alkukauden johdosta venyttänyt kaulaa mihin joukkueisiin nähden ja on jo varma MM-kilpailuun lähtijä.

– Mukava lähteä SM-kisaan ilman että on veitsi kurkulla. On nautinnollista lähteä näyttämään ja tekemään mitä osaamme, sanoi joukkueen valmentaja Kaisa Nieminen.

Rockettes, joka jäi viime vuonna MM-kisoista rannalle, on ollut tällä kaudella lyömätön. Niemisen mukaan viime vuoden pettymys ja sen johdosta kasvanut menestymisen nälkä on osaltaan vienyt joukkuetta eteen päin. Rockettes on tällä kaudella voittanut paitsi suomalaiset kilpakumppaninsa myös kaksi arvostettua kansainvälistä kilpailua Praha Cupin ja Cup of Berlinin.

Vaikka Rockettes onkin tähän asti ollut lyömätön, ei Nieminen suostu ottamaan ennakkosuosikin viittaa harteilleen vaikka myöntääkin, että MM-kulta on tänä vuonna joukkueen tavoitteena.

Kymmenen SM-kultaa ja kolme MM-kultaa voittaneen Marigold IceUnityn kausi on vanhetessaan ollut nousujohteinen. Viimeisenä osoituksena siitä on muutaman viikon takainen voitto French Cupissa SE-pistein 212,58. Joukkueen harmina ovat olleet koko kauden vaivanneet kaatumiset jotka ovat näkyneet pistevähennyksinä.

– Tulokset ja pisteet osoittavat että olemme parantaneet koko ajan ja ohjelmat ovat hioutunut kohdilleen. Olemme antaneet muille tasoitusta kaatumisten johdosta, mutta uskomme silti SM-voittoon ja MM-paikkaan, sanoi valmentaja Anu Oksanen.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen uskoo, että joukkueen lyhytohjelman rakentamisessa sattunut virhearviointi on kostautunut heikohkona alkukauden menestyksenä.

– Meillä on ollut vääränlainen lyhytohjelma. Minulle valmentajana on sattunut virhearviointi muutamassa elementissä, joten ei auta kuin katsoa peiliin. Elementit on nyt muutettu. Meille SM-kisat tulevat olemaan helpoin kisa kun kaikki odottavat että olemme kolmansia. Kaikki sijat siitä ylöspäin ovat meille voitto, sanoi Penttinen.

SM-kilpailut luistellaan 23.-24.2. Helsingin Jäähallissa.

Aikataulu:

Lauantai
Lyhytohjelmakilpailu juniorit klo 14–16.30
Lyhytohjelmakilpailu seniorit 17–17.40

Sunnuntai
Vapaaohjelmakilpailu juniorit klo 14–16.40
Vapaaohjelmakilpailu seniorit klo 17–17.40

Lisätietoja www.hl.fi


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024