Uutiset

EM-2009 kotikisojen lipunmyynti alkaa
Suomen Taitoluisteluliitto järjesti keskiviikkona infotilaisuuden, koskien taitoluistelun EM-2009 kotikisojen järjestelyitä. Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan 20.-25. tammikuuta 2009 Helsingissä Hartwall Areenassa. Infotilaisuuden yhteydessä Zagrebin EM-kisoista juuri palannut Suomen joukkue esiintyi luistelunäytöksessä jonka jälkeen he tapasivat paikalle saapuneita lehdistön edustajia.

Zagrebin EM-kilpailuista Suomella oli tuomisinaan Laura Lepistön saavuttama pronssimitali. Mitalilla ja koko Suomen naisjoukkueen menestyksellä (Kiira Korpi 5:s ja Jenni Vähämaa 10:s) on merkittävä arvo paitsi suomalaiselle taitoluistelulle, myös Helsingin kisojen järjestelyitä ajatellen. EM-kilpailujen menestys takasi Suomelle kolmen naisedustajan kiintiön kotikisoihin.

Suomalaismenestys sattui hyvään saumaan, sillä Helsingin kisojen lipunmyynti alkaa 1. helmikuuta. Ensimmäisessä vaiheessa myyntiin tulee All Event -lippupaketti, joka sisältää joka päivälle tapahtumakohtaisen pääsylipun. All Event -lippupaketteja myydään kahteen hintakategoriaan Hartwall Aarenan alakatsomotasolle. Ensimmäinen kategoria maksaa à 590 euroa ja toinen kategoria à 390 euroa. All Event –lippupaketin ostaja saa bonuksena hintaedun verrattuna yksittäisiin tapahtumalippuihin. – Aloitamme myynnin All Event -paketeista varmistaaksemme halukkaille takuuvarmasti parhaat paikat koko kilpailujen ajaksi. Aikataulujen täsmennettyä siirrymme sitten portaittain kohti päiväkohtaisia paketteja, kisojen pääsihteeri Henri Nordenswan sanoi.

– Uskon, että loppuviikon suomalaisten naistähtien tahdittamat kilpailut sekä sunnuntain taatusti unohtumaton loppunäytös olisi
nopeasti myytävissä loppuun tapahtumakohtaisilla lipuilla. Toivomme kuitenkin herättävämme katsojat mukaan myös alkuviikon miesten ja parien kilpailuihin, jotka ovat paikan päällä aivan uskomatonta katsottavaa. Mahtava vauhti ja nostot latistuvat TV-kuvassa huomattavasti, Nordenswan jatkoi.

Tilaisuudessa puhunut Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo iloitsi suomalaisen taitoluistelun noususta merkittävien urheilulajien joukkoon.

– Liiton visio on tehdä taitoluistelusta kilpailukykyinen, merkittävä harrastus ja haluttu
urheilulaji, jossa menestytään kansainvälisesti. On hieno huomata, että olemme visiomme osoittamalla tiellä. Valovoimaisten ja menestyvien urheilijoidemme avulla on helppo markkinoida lajia, mutta haasteita löytyy jotta uudet kohderyhmät saataisi innostumaan lajista aina lipunostoon asti, Rahkamo sanoi.

Taitoluistelun EM-2009 -kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii eduskunnan puhemies Sauli Niinistö.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024