Uutiset

Verner miesten Euroopan mestariksi

Taitoluistelun EM-kisat Zagreb, 24.1.

Tomas Verner miesten Euroopan mestariksi

Tsekin Tomas Verner voitti miesten taitoluistelun Euroopan mestaruuden pistein 232,67. Hopealle luisteli Sveitsin Stephane Lambiel pistein 225,24 ja pronssille Ranskan Brian Joubert pistein 219,45.

Tomas Verner voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman. Viime vuoden EM-hopeamitalistin parasta antia hypyissä olivat mm. kolmoisflippi-kolmoistulppi –yhdistelmä ja kolmoisaksel. Verner epäonnistui toisen kolmoisakselin, josta tuli vain yksinkertainen. Epäonnistumisistaan huolimatta Verner sai kilpailun parhaat elementtipisteet 75,92. Tsekkiläinen luisteli vahvasti latautuneena Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme –elokuvan musiikkiin. Hän ansaitsi ohjelman osa-alueista pisteet 75,92.

– Ensimmäinen neloistulppini ei onnistunut toivomallani tavalla, myös viimeinen akseli oli huono. Mutta minulla oli silti hyvä fiilis ja jaksoin taistella loppuun asti. Toivottavasti tämä ei ole minun viimeinen mitalini. Nyt pidän hiukan taukoa ja jatkan sitten taas harjoittelua MM-kilpailuja kohden, mestari sanoi.

Kaksinkertainen maailmanmestari (vuosina 2005, 2006) Stephane Lambiel aloitti vahvasti neloistulppi –yhdistelmällään. Lambiel loisti ennen kaikkea ohjelman osa-alueissa ja ansaitsikin kilpailun korkeimmat pisteet 80,00. Karismaattisesti flamenco –musiikkiin ohjelmansa luistellut Lambiel sai yleisöltä suosionosoitukset seisten.

– Olen tyytyväinen suoritukseeni, vaikka se ei ollutkaan minun parhaani. Myönnän että Tomas (Verner) oli tänään parempi, Lambiel sanoi.

Viime vuoden Euroopan mestari Joubert ei ollut parhaimmillaan vapaaohjelmassa. Hänen ohjelmassaan oli paljon pieniä ongelmia alastuloissa jotka tiputtivat hänet vapaaohjelmassa vasta neljänneksi.

Ruotsi teki taitoluisteluhistoriaa saamalla ensi vuoden EM-kilpailuihin kolme miesedustajaa. Adrian Schultheiss oli kilpailun kuudes ja Kristoffer Berntsson seitsemäs. Suomen Mikko Minkkinen ei selvittänyt tietään vapaaohjelmaan, ollen lyhytohjelman 27:s.

Lisätietoja ja tulokset: www.isu.org, www.euroskate2008.com


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024