Uutiset

Jäätanssin EM-kulta Venäjälle
Taitoluistelun EM-kisat, Zagreb 25.1.

Jäätanssi

Venäjän Oksana Domnina – Aleksander Shabalin voittivat uransa ensimmäisen jäätanssin Euroopan mestaruutensa myöhään perjantai-iltana. Pari oli vasta toisena pakollisen tanssin ja rytmitanssin jälkeen, mutta voittivat vapaatanssin ja saavuttivat yhteispisteet 207,14. Masquerade –valssin tahtiin luistellut venäläispari oli iloinen voitostaan, varsinkin Shabalin ongelmallisen viime vuoden jälkeen. Shabalinin oikean polven nivelkierukka leikattiin toukokuussa, umpisuoli syyskuussa ja vasemman polven nivelkierukka joulukuussa. Euroopan mestaruus osui lisäksi sopivasti Shabalinin 26-vuotis syntymäpäivälle.

Viime vuoden Euroopan mestarit Isabelle Delobel – Olivier Schoenfelder jäivät hopealle pistein 205,92. Piano –elokuvan musiikkiin vapaaohjelmansa luistelleet Delobel – Schoenfelder johtivat pakollisen tanssin ja rytmitanssin jälkeen, mutta hävisivät vapaaohjelmassa venäläisille ja putosivat lopputuloksissa toiseksi.

Venäjän Jana Khokhlova –Sergei Novitski luistelivat EM-pronssia pistein 197,06. Pronssimitali oli parin ensimmäinen aikuisten arvokisamitali.

Lisätietoja www.isu.org


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024