Uutiset

Mikko Minkkinen lyhytohjelman 27:s

Mikko Minkkisen EM-kisadebyytti ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Hän oli lyhytohjelmakilpailun 27:s pistein 44,66 eikä suoriutunut vapaaohjelmaan johon hyväksyttiin 24 parasta luistelijaa. Kilpailun voitti Tsekin Tomas Verner ennätyspistein 79,03. Toinen oli Ranskan Brian Joubert 75,25 ja kolmas Sveitsin Stephane Lambiel 71,78.

Verner luisteli eloisan lyhytohjelman, jossa hän tulkitsi veikeästi ohjelmansa koreografiaa. Hän teki kolmoisflippi-kolmoistulppi –yhdistelmän, kolmoisakselin sekä kolmoislutzin. Kilpakumppanit Joubert ja Lambiel sortuivat virheisiin lähinnä hypyissään ja antoivat viime vuoden hopeamitalisti Vernerille hienoisen etumatkan ennen torstaina luisteltavaa vapaaohjelmaa.

– Minulle ei ollut kovin helppoa luistella tänään vaikka olenkin tyytyväinen tulokseen. Tein periaatteessa puhtaan ohjelman, mutta sinne mahtui silti pieniä virheitä, Verner sanoi.

Viime vuoden EM-voittaja Joubert oli pettynyt suoritukseensa, jossa hän kaatui kolmoisakselin ja teki kaksoiskolmoset hyppy-yhdistelmän neloistulpin jälkeen.

– Olen hyvin pettynyt luisteluuni. Minulla on ollut sairastumisen takia pitkä tauko viimeisestä kilpailustani ja siksi olin hermostunut ja hidas. Siksi tein myös hypyissäni virheitä, Joubert sanoi.

Kaksinkertainen maailmanmestari Stephane Lambiel, joka kaatui kolmoisakselinsa ja helpotti hyppy-yhdistelmäänsä lupasi vapaaohjelmasta kovaa taistelua ja toivoi itselleen parempaa suoritusta kuin lyhytohjelmassa.

Minkkinen aloitti kolmoislutz-kaksoistulppi hyppy-yhdistelmällä, joka sujui vaivatta. Myös kaksoisaxel sekä piruetit sujuivat mallikkaasti. Pirueteista Minkkinen ansaitsi vaikeustasot kolme, neljän ollessa paras mahdollinen arvo. Askeleista suoritettu kolmoisflippi sen sijaan päättyi kaatumiseen. Kolmoisflipin kaatuminen aiheutti Minkkiselle noin neljän pisteen menetyksen.

Tamperelainen muutti viime hetkellä suunnitelmaa hypätä kolmoislutz-kolmoistulppi –yhdistelmä.

– Harjoituksissa on ollut vaikeuksia saada kolmois-kolmois -yhdistelmä mahtumaan kentälle, joten päätettiin tehdä vain kolmois-kaksois –yhdistelmä. Eniten kuitenkin harmittaa kolmoisflipin kaatuminen. Muuten oli ihan mukavaa luistella, eikä minua suuremmin jännittänyt, Minkkinen sanoi.

Minkkisen valmentaja Stefan Zins, entinen saksalainen pariluistelija, oli melko tyytyväinen suojattinsa luisteluun.

– Mikolle tulee vielä paljon kilpailuja. Tämä oli ihan hyvä suoritus, ottaen huomioon Mikon loukkaantumiset usean vuoden ajalta.

Ruotsin Kristoffer Berntsson oli lyhytohjelman 5:s ja Adrian Schultheiss 8:s.

Miesten vapaaohjelma luistellaan torstaina.

lisätietoja www.euroskate2008.com


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024