Rockettes voitti Berlinissä ennätyspistein

Suomea ja Helsingin Taitoluisteluklubia edustava muodostelmaluistelujoukkue Rockettes on voittanut ennätyspistein 210,68 kansainvälisen Cup of Berlin -kilpailun. Rockettes voitti kilpailun kauden parhaalla vapaaohjelmallaan. Rockettesin voiton arvoa nostaa myös se, että toiseksi jäi lajin viisinkertainen maailmanmestari Ruotsin Team Surprise pistein 202,32. Suomen Marigold IceUnity (Helsingin Luistelijat) sijoittui Aida-ohjelmallaan vapaaohjelmakilpailun toiseksi ja kokonaiskilpailussa kolmanneksi pistein 201,76, hävittyään hopean mahdollisimman niukasti. Suomen kolmas joukkue, Espoon Taitoluisteluklubia edustava Energetics, sijoittui kilpailussa kuudenneksi pistein 165,87.

Rockettesin vapaaohjelma, jonka teemana on tänä vuonna Uhkapeliä Casinolla, onnistui valmentaja Kaisa Niemisen mukaan hyvin.

– Tämä oli Rockettesin kauden paras vapaaohjelma. Ohjelmasta huokui nautinto . On ihana nähdä, että joukkueen hyvät treenisuoritukset saadaan myös kisoihin. Olemme parantaneet tällä kaudella kisa kisalta, iloitsi Nieminen.

Joukkueen kapteeni Taija Romppanen kehui joukkueen hyvää fiilistä koko kilpailun ajan.

– Lyhytohjelman jälkeen yleisö nousi jopa seisomaan. Se tuntuu aina hienolta. Tänään vapaaohjelmassa joukkueellamme oli vain todella vapautunut fiilis. Ohjelmassa on seuraavaksi pari vapaapäivää, mutta jalkoja tarvitaan taas ensi viikonloppuna jolloin kilpailemme Prahassa.

Kaisa Niemiselle viikonloppu oli jälleen melkoinen jättipotti, sillä hänen valmentamansa juniorijoukkue Team Fintastic voitti niinikään sarjansa Berlinissä.

Rockettes joka ei selvittänyt viime kaudella tietään MM-kilpailuihin, on ottanut vahingon takaisin moninkertaisesti jo kauden tässä vaiheessa. Joukkue on voittanut kuluneella kaudella toistaiseksi kaikki kilpailut joihin on osallistunut. Edellinen voitto on viime viikonlopulta Espoosta jolloin joukkue voitti Finlandia Cupin. Muodostelmaluistelun SM-kilpailut luistellaan 23.-24.2. jolloin rutiinisuoritus riittää sinetöimään joukkueen MM-kisamatkan.

1. Rockettes FIN 74.41 (2.) 136.27 (1.) 210.68 2. Team Surprise SWE 77.79 (1.) 124.53 (4.) 202.32 3. Marigold Ice Unity FIN71.93 (3.) 129.83 (2.) 201.76 4. Haydenettes USA 70.88 (4.) 126.59 (3.) 197.47 5. Team Berlin I GER 66.55 (5.) 116.76 (5.) 183.31 6. Energetics FIN 59.08 (6.) 106.79 (6.) 165.87 7. California Gold USA 55.56 (7.) 100.28 (7.) 155.84 8. Magic Diamonds GER 52.83 (8.) 95.85 (8.) 148.68 9. United Angels GER 49.62 (9.) 84.62 (10.) 134.24 10. Passion HUN 40.27 (10.) 85.26 (9.) 125.53