Yl + jt. 1. SM-valintakilpailu Kouvolassa 17.-19.10./tuloksia

Yksinluistelun ja jäätanssin 1. valintakilpailu

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-valintakilpailut käytiin Kouvolassa

Yksinluistelun ja jäätanssin 1. SM-valintakilpailu käytiin viikonloppuna Kouvolassa. Seniorinaisten voittoon luisteli Lahden Taitoluistelijoiden Liubov Efimenko pistein 146,73. Toiseksi sijoittui Tampereen Tapparan Jenni Saarinen 143,87 pisteellä. Saarinen oli lyhytohjelman ykkönen, Efimenko vei voiton vapaaohjelmakilpailussa. Kolmanneksi sijoittui Järvenpään Taitoluistelijoita edustava Emmi Peltonen (131,79) ollen molempien osioiden kolmonen. Miehissä HSK:n Viktor Zubik sijoittui ykköseksi ennen Järvenpään Tomi Pulkkista. Myös miesten sarjassa oli tasaista Zubikin voittaessa lyhytohjelman, Pulkkisen ollessa puolestaan ykkönen vapaaohjelmassa.

Jäätanssissa viikonlopun ykkönen oli pari Olesia Karmi-Max Lindholm. Kahden parin kilpailussa toiseksi jäivät tällä kertaa hallitsevat Suomen mestarit Henna Lindholm ja Ossi Kanervo.

Junioripoikien sarjan voiton vei vapaaohjelmakilpailun ykkönen, Lahden Roman Galay pistein 137,34 ennen Kotkan Juho Piristä ja Tapparan Tino Oleniusta. Kasperi Riihimäki oli neljäs.
Juniorityttöjen selväksi ykköseksi nousi vapaaohjelman voittanut Tampereen Tapparan Anni Järvenpää pistein 115,75. Seuratoveri Joanna Kallela, lyhytohjelman ykkönen, oli kokonaiskilpailun toinen. Helsingin Luistelijoiden Emma Ignatius nousi kolmanneksi onnistuneen vapaaohjelman ansiosta.

Toinen valintakilpailu käydään Tikkurilassa 15.-16.11.2014
SM-kilpailut luistellaan Tikkurilassa 19.-21.12.2014

Tulokset:

***********************************

Lyhytohjelmatuloksia Kouvolan SM-valintakilpailuista

Yksinluistelijoiden kotimainen kilpailukausi on potkaistu virallisesti käyntiin SM-juniorien ja SM-seniorien ensimmäisessä valintakilpailussa Kouvolassa. Kilpailuissa tavoitellaan paikkoja joulukuisiin taitoluistelun SM-kilpailuihin. Lauantaina luisteltiin kaikissa sarjoissa lyhytohjelmat, kilpailun ratkaisevat vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina 19.10.

Seniorinaisten kilpailun kärkisijoja pitävät hallussaan vasta tällä kaudella aikuisten sarjaan nousseet, lahjakkaat nuoret luistelijat. Kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Tapparan Taitoluistelijoita edustava Jenni Saarinen pistein 50,88. Toiseksi lyhytohjelmakilpailussa sijoittui Lahden Taitoluistelijoiden Liubov Efimenko 49,61 pisteellä. Kolmannella sijalla on Järvenpään Taitoluistelijoita edustava Emmi Peltonen 48,46 pisteellä.

Seniorimiesten kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Helsingfors Skridskoklubbin Viktor Zubik pistein 54,24. Toisella sijalla on Järvenpään Taitoluistelijoiden Tomi Pulkkinen pistein 49,90.

Jäätanssikilpailussa toisistaan ottaa mittaa kaksi kokenutta paria. Kilpailua johtavat Olesia Karmi ja Max Lindholm pistein 51,38. Hallitsevat Suomen mestarit Henna Lindholm ja Ossi Kanervo ovat toisella sijalla 48,83 pisteen saaliilla. Molemmat parit edustavat Helsingin Luistelijoita.

Juniorisarjassa tyttöjen kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Tapparan Taitoluistelijoiden Joanna Kallela pistein 46,44. Tapparalla on kilpailussa kolmoisjohto, sillä toisella sijalla on tamperelaisseuran Anni Järvenpää 39,31 pisteellä ja kolmatta sijaa pitää hallussaan saman seuran Pinja Kallela pistein 38,31.

Junioripoikien lyhytohjelmakilpailussa kärkipaikan nappasi Kotkan Taitoluistelua edustava Juho Pirinen pistein 46,06. Toisella sijalla on Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay 44,76 pisteellä ja kolmantena Kuopion Taitoluistelijoiden Kasperi Riihimäki pistein 43,07.

***************

Yksinluistelun SM-juniorit ja -seniorit sekä seniorisarjan jäätanssijat kilpailevat viikonloppuna Kouvolassa ensimmäisessä SM-valintakilpailussa.

Aikataulut, luistelujärjestykset ja tulokset:

Kouvolan Jäätaitureiden kilpailusivut:

Näin SM-kilpailuihin valitaan luistelijat:

1. valinta  2. valinta   SM-mitalistit   SM-kilpailut

SM-seniorit            6*)              6                   3                15

SM-juniorit             9                  9                   3                21

*) Huom.

SM-SENIORINAISTEN KILPAILUPAIKAT 1. VALINTAKILPAILUISTA

Taitoluisteluliiton liittohallitus on päättänyt, että Kiira Korpi TapTL saa osallistua suoraan SM-kilpailuun osallistumatta valintakilpailuun. Päätöksen takia ensimmäisestä valintakilpailusta pääsee seniorinaisten SM-kilpailuun vain 5 parasta luistelijaa, joilla ei jo ole SM-paikkaa. Viime vuoden SM-mitalisteilla on automaattinen pääsy SM-kilpailuun.