Kilpailutiedotteet

Petra Lahti debytoi upeasti junioreiden GP-kilpailussa Japanissa

Neljäs junioreiden Grand Prix -osakilpailu järjestettiin Japanin Osakassa. Suomea kilpailussa edustivat Espoon Jäätaitureissa luistelevat yksinluistelijat Petra Lahti ja Matias Lindfors. Sarjaan ensi kertaa osallistunut Petra Lahti sijoittui juniorinaisten kilpailussa upeasti sijalle yhdeksän pistein 151,14. Jo aiemmin syksyllä JGP-sarjassa vapaaohjelmakilpailun ennätyspisteensä tehnyt Matias Lindfors oli Japanissa viidestoista yhteispistein 162,55.

Junioreiden GP-kilpailuissa debytoinut Petra Lahti esitti ehjän lyhytohjelman. Tyylikkäässä vapaaohjelmassa tuli muutamiin elementteihin helpotuksia, mutta Petra oli erittäin tyytyväinen ensimmäiseen GP-kokemukseensa.

–  Fiilikset on ihan mahtavat ja oli ihan sikasiistiä päästä kilpailemaan Japaniin asti. Suoritukset olivat kuitenkin pääsääntöisesti ehjiä, pieniä virheitä lukuunottamatta.

Juniorinaisten kilpailun voitti junioreiden maailmanmestari Japanin Mao Shimada pistein 213,86.

Matias Lindfors suoritti lyhyt- ja vapaaohjelmansa hyvällä liu’ulla ja vapautuneella otteella. Tyylikäs lyhytohjelma oli lähes virheetön, kunnes loppuasennossa tapahtui horjahdus ja tästä pistevähennys. Vapaaohjelmassa hyppyelementtien alastuloissa oli pientä epäpuhtautta, jotka verottivat pistesaalista.

–  Kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen, vaikka ohjelmat eivät olleet laadultaan lähellekään parasta tasoani. Japani maana on ollut tosi mahtava ja erilainen kokemus kuin muut aiemmat kisakaupungit.

Juniorimiesten kilpailun voitti Ranskan Francois Pitot ennätyspistein 219,86.

Junioreiden GP-sarjan seuraava osakilpailu järjestetään viikon päästä Budapestissa, joista suomalaisista mukana nuorten hallitseva Suomen mestari Iida Karhunen ja Arttu Juusola.

Junioreiden Grand Prix -sarjaan sisältyy seisemän osakilpailua ja finaali. Sarjaan osallistuvat luistelijat ovat iältään 13–19-vuotiaita, poikkeuksena jäätanssin ja pariluistelun miesedustajat, jotka saavat olla enintään 21-vuotiaita.

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024