Uutiset

Marigold toiseksi Shanghaissa

Hallitseva maailmanmestari Venäjän Team Paradise hallitsi Shanghai Trophya. Pietarilaisjoukkue voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman yhteispistemäärällä 202,06. Yhtä varmasti toisen tilan molemmissa ohjelmissa piti Marigold IceUnity yhteispistein 191,00. Iloisimmat ilmeet kilpailun jälkeen oli Ruotsin Team Surprisella, joka vapaaohjelmallaan nousi kolmanneksi kokonaistuloksella 182,97.

Hallitseva MM-hopeamitalisti Marigold IceUnity toi  vapaaohjelmassaan Splash onnistuneesti jäälle  seikkailun meren syvyyksissä. Ohjelma soljui kevyesti ja toi vapaaohjelmapisteet 124,59. Valmentaja Anu Oksanen totesi joukkueensa pystyneen yllättävän vapaaseen esiintymiseen kansainvälisessä kilpailussa näin alkukaudestakin, vaikka ohjelma on teknisesti todella vaikea ja sisältää joukkueelle uusia elementtejä.

– Olen tyytyväinen päivän suoritukseen sekä kaiken kaikkiaan joukkueen suorituksiin Shanghaissa. Saavutimme hopeatilan kovassa kilpailussa maailman huippujen joukossa. Teknisiä tasoja emme tänäänkään saaneet kaikkia läpi, joten niihin on kiinnitettävä lisää huomiota ennen tulevia kilpailuja.

Paradise tuo jäälle dramatiikkaa tämän vuoden vapaaohjelmassaan. Yksi huippu ohjelmassa on ryhmänosto, jossa akrobaattisessa asennossa pysyvää nostettavaa pitää ylhäällä kaksi luistelijaa. Joukkueen kapteeni Elya Matveeva totesi jo lokakuun Finlandia Trophyssa, että vaatimuksiltaan vaikeutuneiden nostojen harjoittelu on vaatinut aikaa. Kokonaisuus Shanghaissa osoitti harjoittelun tuoneen tulosta.  Joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 129,07.

Kevään MM-kilpailujen isäntämaan Ruotsin Team Surprise nousi äiti-luontoa kuvaavalla ohjelmallaan vapaaohjelmien ja kokonaiskilpailun kolmanneksi. Klassisen kaunis suoritus antaa kuusinkertaisella maailmanmestarijoukkueelle lupauksen viime vuosia paremmasta kaudesta.

Myös Yhdysvaltain Haydenettes luisteli vahvasti vapaaohjelmallaan neljänneksi, mutta oli lopputuloksissa viides. Kanadan Les Suprêmesilta jäi La La Land-ohjelmassaan yksi yhteisnosto tekemättä, mikä pudotti sen lauantain viidenneksi. Onnistuneen lyhytohjelman ansiosta se kuitenkin säilytti neljännen tilan kokonaistuloksissa.

​Kansainvälinen Luisteluliitto haluaa Shanghai Trophylla esitellä luistelulajien monimuotoisuutta. Luisteluperhe toivoo samalla tekevänsä tunnetuksi muodostelmaluistelua ja parantavansa lajin mahdollisuuksia saada olympia-status.​

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1718/sht17/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024