Uutiset

Marigold Shanghai Trophyssa

Marigold IceUnity edustaa Suomea viikonvaihteessa Kansainvälisen Luisteluliiton kutsukilpailussa Shanghai Trophyssa. MM-hopean viime kaudella saavuttaneen Marigoldin kanssa Shanghaissa kilpailevat hallitseva maailmanmestari Venäjän Team Paradise sekä aiempien vuosien MM-mitalistit Kanadan Les Suprêmes, USA:n Haydenettes ja Ruotsin Team Surprise. Nämä huippujoukkueet eivät koskaan aiemmin ole kohdanneet kilpajäillä näin varhain kaudesta.

Kansainvälinen Luisteluliitto ISU järjestää Shanghai Trophyn kutsukilpailuna nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran mukana ovat myös yksinluistelijat, pariluistelijat ja jäätanssijat. Jokaiseen sarjoista on kutsuttu viisi lajin edustajaa. Katselmuksessa kilpailevat myös Short Trackin huiput, kuten edelliselläkin kerralla. Laajalla kansainvälisellä luistelutapahtumalla halutaan tehdä luistelun lajeja tunnetuksi ja lujittaa lajien keskinäistä yhteyttä.

Marigold edusti maatamme jo ensimmäisessä kilpailutapahtumassa kaksi vuotta sitten. Silloin katselmus järjestettiin keväällä kauden päättyessä. Nyt kutsukilpailu on erityisesti muodostelmaluistelulle kansainvälinen avaus.

Marigoldin valmentaja Anu Oksanen toteaakin kilpailun olevan jännittävä, sillä vielä ei kilpailijoiden ohjelmiin ole tuntumaa.

– Kova kilpailu näin alkukauteen, mutta lajin tunnetuksi tekemisen kannalta tärkeä. On toivottavaa, että pystymme näyttämään mahdollisimman hyvää lajista, vaikka on selvää, että tarvitaan vielä paljon harjoitusten ja kilpailujen tuomia toistoja ja tarkennuksia, ennen kuin päästään huipputuloksiin.

Marigold IceUnity jatkaa kauden lyhytohjelmallaan Suomen itsenäisyyden sadannen vuoden juhlintaa. Viime kauden Sibeliuksen musiikkiin tehty ”Suomi 100” -vapaaohjelma saa nyt jatkoa kauden lyhytohjelmassa ”Täällä Pohjantähden alla”. Ohjelma kuvastaa Oksasen mukaan suomalaista melankoliaa ja sisukkuutta.

Kauden vapaaohjelma SPLASH! vie katsojan merten syvyyksiin. Se tarjoaa vakavien teemojen sijasta vauhdikasta, iloista ja energistä menoa. Oksanen kuvaa vapaaohjelmaa toteutukseltaan showmaiseksi ja viihteelliseksi.

Ohjelmat saivat kasteensa muutama viikko sitten Turun SM-osakilpailussa, jonka joukkue voitti. Muutoksia ohjelmiin ei sen jälkeen ole valmentajan mukaan juurikaan ole tehty.

– Lyhytohjelmaa on uudistettu muutamin teknisin muutoksin Turun palautteen perusteella. Vapaaohjelmaan on lisätty joitakin koreografisia yksityiskohtia.

Kilpailu Shanghain Oriental Sports Centerissä käydään perjantaina ja lauantaina kello 19 paikallista aikaa. Aikaero Suomen ja Shanghain välillä on +6 tuntia.

Shanghai Trophy: http://www.isu.org/synchronized-skating/synchronized-skating-events/synchronized-skating-calendar/eventdetail/11511/34/2017-shanghai-trophy?templateParam=

Tulokset: http://www.isuresults.com/events/fsevent03111481.htm

Live stream: https://www.olympicchannel.com/en/events/ice-skating-2017-isu-shanghai-trophy—shanghai-chn/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024