Uutiset

Sula ja Karhunen ennätysvauhdissa Tallinnassa

Sofia Sula ja Laura Karhunen aloittivat riemukkaasti Tallinn Trophyn juniorityttöjen kilpailussa Virossa. Molemmat luistelivat komeat uudet ennätyksensä ja lähtevät kovakärkisen kilpailun vapaaohjelmaan sijoilta 4 ja 5.

Sofia Sula teki erinomaisessa lyhytohjelmassaan oman ennätyksensä 54,62 ja lähtee vapaaseen sijalta 4.

Sofian puhtaan ohjelman avasi kaunis kolmoisflipin ja kaksoistulpin yhdistelmä, josta hän jatkoi laadukkaalla kolmoislutzilla sekä varmalla kaksoisaxelilla. Elementtien tuomien teknisten pisteiden lisäksi 14-vuotias ansaitsí hyvät osa-aluepisteet.

Finnish Figure Skating Association press
Laura Karhunen

Laura Karhunen, 16, ei jäänyt kilpasiskoaan huonommaksi, vaan hänkin teki lyhytohjelmassa upean ennätyksensä 54,18 ja on tuloslistalla 5. sijalla heti Sofia Sulan perässä. Lauran avaushyppynä oli kahden kolmoistulpin yhdistelmä, jonka jälkeen hän suoriutui vaivatta sekä kolmoislutzista että kaksoisaxelista. Ohjelman kruunasivat hienot piruetit.

Suomen kolmas edustaja junioritytöissä on Linnea Ceder, 15. Linnea on kilpailussa sijalla 13 pistein 40,53.

Kilpailua johtaa Venäjän 14-vuotias Anastasia Gubanova, 64,63.

Myös junioripoikien kilpailu käynnistyi Tallinnassa. Suomen Benjam Papp oli lyhytohjelman 15. pistein 44,92. Johdossa on Ruotsin Gabriel Folkeson, 73,15.

Tallinn Trophyn alkuviikossa on ollut mukana lisäksi kolme nuorta suomalaista jäätanssiparia. Noviisien kilpailussa Sanni Rytkönen ja Miitri Niskanen sijoittuivat sijalle 10 yhteispistein 15,14. Basic-noviiseissa Daniela Ivanitskiy ja Samu Kyyhkynen voittivat ilahduttavasti kilpailun pistein 24.35 ollen ykkösiä molemmissa ohjelmissa. Henna Mertanen ja Trevor Malkasaari luistelivat pisteet 19,23 ja sijoittuivat neljänneksi.

Tulokset https://data.tallinntrophy.eu/2017/Tallinn_Trophy/index.php

Daniela Ivanitskiy ja Samu Kyyhkynen

Kuva Ninni Kellokoski, HL:n luvalla


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024