Uutiset

Valtter Virtanen neljänneksi Italiassa

Valtter Virtanen sijoittui hienosti neljänneksi taitoluistelun kansainvälisessä Merano Cupissa Italiassa. Virtanen nousi lyhytohjelman viidenneltä sijalta vapaaohjelmaosuuden neljänneksi keräten yhteispisteet 173,64. Kilpailun voitti Iso-Britannian Graham Newsberry pistein 201,47.

Virtanen oli onnistua ohjelman alun neloistulpissa, joka oli puhdas, mutta jäi hiukan täydellisestä alastulosta. Lauantaina luisteltu vapaaohjelma sisälsi useita onnistuneita elementtejä kuten molemmat kolmoislutzit, kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä, nelostason piruetit ja askelsarja. Ainoa kaatumisvähennys sattui ohjelman lopun kaksoisakselissa.

Virtanen, joka on ammatiltaan lääkäri, ajoi autollansa kotikylästään Oberstdorfista Italiaan perjantaina päivystysvuoronsa päätyttyä. Virtasen harjoittelu ja ammatinharjoittaminen vaativat tasapainottelua, mutta harjoittelusta Virtanen ei halua tinkiä. Silti kolme päivittäistä jäätuntia on vaihtunut työkiireiden takia kahteen. Myös valmentajakuviot, joihin Virtanen kypsyi, ovat menneet syksyn aikana uusiksi. Yhteistyö Karel Fajfr´n kanssa tuli päätökseen. Päivän toisesta harjoituksesta Virtanen kantaa vastuun itse, toisella tukena on joko vaimo Alina Meyer-Virtanen tai Marie Therese Kreiselmeyer. Lisäbuustia on hankittu Ruotsin Luulajassa, jossa Virtanen käy leireilemässä Alexander Majorovin (sr) luona. Yhteistyöstä ruotsalaisvalmentajan kanssa Virtanen on innoissaan.

-Majorovilta olen saanut hyviä tekniikkavinkkejä, varsinkin kolmoisakseliini joka on työn alla. Ihan niin usein kuin haluaisin, en pysty Ruotsiin matkustamaan. Halu työskennellä yhdessä on kuitenkin molemminpuolinen.

Virtasen seuraava kilpailu on Itävallan Cup of Tyrol. Virtanen jahtaa lyhytohjelman MM-kisojen lyhytohjelman teknistä pisterajaa 34, joka pitää uusia kahden vuoden välein.

-En ota MM-rajasta paineita, rennosti lähden taas kisaamaan, sanoi Virtanen, joka edusti Suomea keväällä Helsingin MM-kilpailuissa.

Miesten tulokset: http://www.fisg.it/upload/result/4486/CAT006RS.HTM

Kaikki tulokset: http://www.fisg.it/upload/result/4486/index.html

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024