Uutiset

2. SM-valintakilpailun tulokset

Porvoossa käytiin taitoluistelun toiset SM-valintakilpailut.

Seniorinaisten ykköseksi luisteli odotetusti Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors. Lindfors oli ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassakin ja keräsi yhteispisteet 152,35. Pistepotti jäi hiukan Lindforsin kauden toistaiseksi parhaasta pistesaaliista 154,10. Kilpailussa toiseksi sijoittui Tapparan Joanna Kallela 128,28 ja kolmanneksi Kooveen Jenni Saarinen 127,91. Hallitseva Suomen mestari Emmi Peltonen ei ollut mukana kilpailussa.

Finlandia Trophyn keskeyttämiseen johtanut nivelsidevamma on jättänyt Lindforsin rauhaan ja luistelija on pystynyt panostamaan harjoitteluunsa, joka näkyi vahvana tekemisenä. Lyhytohjelman ajatusvirhe kaksoisakselissa sekä kaatuminen vapaaohjelman kolmoislutzissa ja flipin helpottuminen kaksinkertaiseksi olivat viikonlopun näkyvimmät virheet.

-Olen toipunut hyvin ja olen mielestäni hyvässä kunnossa. Tämä kilpailu meni kevyellä henkisellä latauksella ja harjoituksena ensi viikon kansainvälistä kilpailua varten. Vaikka ohjelmaan sattui tänään pari virhettä, jäi sinne oikein hyviäkin elementtejä, Lindfors sanoi ja viittasi ensi viikolla Tallinnassa käytävään Challenger -sarjan Tallinn Trophy -kilpailuun.

Naisten tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLSMJS2VK/CAT008RS.HTM

Miesten ykköseksi sijoittui Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp pistein 168,46. Papp venyi mukaviin suorituksiin molemmissa ohjelmissaan. Kehityssuunta on ollut kauden vanhetessa ylöspäin, sillä pistepotti on kasvanut yli kahdellakymmenellä pisteellä verrattuna lokakuiseen Finlandia Trophyyn. Kahden mieskilpailijan joukossa Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Roman Galay sijoittui toiseksi. Galay, joka on ollut jalkavamman takia syrjässä vuoden päivät, teki paluun kilpajäille Porvoossa. Suoritusvarmuus ja -kunto eivät olleet vielä lähellekään Galayn tasoa, mutta toipuminen ja terävimmän kunnon löytyminen ovat parhaillaan työn alla. Valtter Virtanen ei ollut kilpailussa mukana, sillä hän kilpaili samaan aikaan Italiassa kansainvälisessä Merano Cupissa.

Miesten tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLSMJS2VK/CAT009RS.HTM

Junioritytöissä kärjen osalta nähtiin teknisesti yksi ohjelma yli muiden. Järjestävän seuran eli Porvoon Taitoluistelijoiden Vera Stolt teki onnistuneesti kaksi kolmoislutzia, kolmoisritin, kolmoisflipin ja kolmoissalchowin – osa yhdistelminä. Porvoolainen keräsi ohjelmistaan 126,26 pistettä. Stolt oli myös ensimmäisen SM-valintakilpailun ykkönen muutama viikko sitten. Toiseksi, likimain samoilla pistemäärillä 126,09, sijoittui Tapparan Enja Ruokonen. Tamperelainen oli lyhytohjelmakilpailun ykkönen, vapaaohjelmassa toinen. Kolmanneksi nousi Helsingin Luistelijoiden Emma Ignatius pistein 112,68. Junioripoikien ykköseksi luisteli Papp´n nuorempi veljeksistä, Benjam Papp, pistein 125,17. Kuopion Taitoluistelijoita edustava Papp oli molempien osioiden ykkönen. Toiseksi sijoittui Mikkelin Lauri Lankila 116,41 ennen HL:n Mikla Rasiaa, joka nousi kolmanneksi pistein 102,91.

Juniorityttöjen tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLSMJS2VK/CAT010RS.HTM

Junioripoikien tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLSMJS2VK/CAT011RS.HTM

Kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLSMJS2VK/index.htm

Kuusankoskella käydystä ensimmäisestä SM-valintakilpailusta junioreista valittiin ensimmäiset 9 luistelijaa SM-kilpailuun, toisesta valintakilpailusta Porvoossa valittiin uudet 9 luistelijaa. Senioreissa vastaavat luvut ovat 6 ja 6. Valintakilpailuja on 2. Mikäli viime vuoden SM-mitalikolmikko kilpailee samassa sarjassa kuin vuosi sitten, on näillä luistelijoilla suora paikka kyseisen sarjan SM-kilpailuun. Mikäli luistelija vaihtaa sarjaa, karsii hän muiden tavoin SM-kisapaikasta. Katso alla oleva linkki SM2018-paikoista.

SM-kilpailut käydään Vantaalla, Trio Areenassa, 15.-17.12.2017
http://sm2018.hl.fi/

 

SM-kisoihin paikan lunastaneiden nimet


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024