Uutiset

Ranskalaiset jäätanssin voittoon, suomalaiset sijoille 11 ja 15

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo päättyi sunnuntaina kovatasoiseen jäätanssikilpailuun. Voittoon luistelivat ylivoimaisesti moninkertaiset arvokilpailumitalistit Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron kokonaispisteillä 188,25. Toiseksi sijoittuivat Venäjän Alexandra Stepanova-Ivan Bukin pistein 166,88 ja kolmanneksi Tanskan Laurence Fournier Beaudry-Nikolaj Sorensen pistein 158,21. Myös kärkikolmikon ohjelmiin osui vapaatanssissa pieniä virheitä.

-Kaatuminen twisselsarjan lopussa oli yllättävä virhe ja maksoi paljon pisteitä. Ohjelmassa oli kuitenkin paljon positiivisia asioita. Kilpailu oli hyvä kokemus tässä vaiheessa kautta, jotta tiedämme mitä parantaa. Ison yleisön edessä luisteleminen on aina hyvää harjoitusta, kommentoivat Kuutamosonaatin tahtiin vapaatanssinsa luistelleet ranskalaiset.

Toiseksi sijoittuneet Stepanova-Bukin eivät olleet täysin tyytyväisiä suoritukseensa.

-Rakastamme vapaatanssiamme, mutta tänään se ei täysin onnistunut. Olimme etukäteen vähän hermostuneita, vaikka syytä sille ei ollut hyvin menneen lyhytohjelman jälkeen. On hyvä saada kilpailukokemusta jo alkukaudesta, jotta tiedämme mitä pitää kehittää, pari kommentoi.

Kolmanneksi luistelleet Fournier Beaudry-Sorensen haparoivat vapaatanssinsa nostossa.

-Yleensä tälläista ei satu koskaan, virhe nostossa oli puhdas vahinko. Tämä oli mahtava kilpailu, hyvine järjestelyineen. Rakastamme suomalaisia fanejamme.

Suomalaispareille jäi parantamisen varaa

Cecilia Törn-Jussiville Partanen luistelivat kokonaiskilpailussa sijalle 11 kokonaispistein 134,10. Parin klassinen vapaatanssi tempaisi kotiyleisön mukaansa ja erityisesti hyvin sujuneet nostot hurmasivat, vaikka tekniset pisteet jäivätkin odotetuista.

Suomalaiset olivat tyytyväisiä komponenttipisteiden nousuun edellisestä kilpailusta.

-Oli todella ihanaa luistella. Saimme ohjelman sujumaan hyvin, vaikka viimeinen lataus ehkä puuttui. Olemme väsyneitä viime viikonlopun olympiakarsinnoista. Nyt on palauduttava ennen ensi viikonloppuna käytävää Nizzan kilpailua.

Nizzan jälkeen Törn-Partasella on kolmen viikon kilpailutauko. Sen he haluavat käyttää ohjelmien hiomiseen ja yksityiskohtien tarkentamiseen.

Myös Juulia Turkkila-Matthias Versluis hurmasivat vapaatanssissaan. Heidän lopullinen sijoituksensa kilpailussa oli 15:s yhteispistein 121,66.

-Fiilis luistelun aikana oli hyvä, ja varsinkin muutamat nostot onnistuivat. Ohjelman alku sujui hyvin ja loppupuolikin toimi, vaikka se nostoineen ottikin koville. Vapaatanssiamme on rennompi luistella kuin lyhyttanssia, koska sen liikekieli on meille tutumpaa.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/CSFIN2017/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024