Uutiset

Ranskan Papadakis-Cizeron johtavat jäätanssia lyhyttanssikilpailun jälkeen

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo käynnistyi lauantaina jäätanssin lyhyttanssikilpailulla, joka kaudella 2017/2018 käydään lattarirytmien tahdittamana, pakollisena rytminä rumba. Ranskan moninkertaiset arvokisavoittajat Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron ottivat kilpailussa selkeän johtopaikan pistein 78,09, joka jäi vain pari kymmenystä heidän ennätyksestään (78,26). 

– Yleisö oli tosi mahtava ja meillä oli hyvä fiilis. Halusimme pitää hauskaa ja saada yleisönkin tanssimaan. Lyhyttanssimme koreografi on Christopher Dean ja koko konsepti on mahtava, pari iloitsi.

Kilpailussa toisena ovat vuoden 2015 EM-kolmoset Venäjän Alexandra Stepanova-Ivan Bukin pistein 70,27. Kilpailu on parille kauden ensimmäinen.

– Olemme tyytyväisiä, että saimme välitettyä hyvin tunteita esityksessämme. Rumba-samba on meille läheinen tanssi. Se on voimakas ja vaatii paljon harjoittelua, kolmatta kertaa Finlandia Trophyssa esiintyneet venäläiset kertoivat.

Tanskan Laurence Fournier Beaudry-Nikolaj Sorensen onnistuivat lyhyttanssissaan keräten kauden parhaat pisteensä 65,76, joilla he ovat kilpailussa kolmantena. Pari on ylittänyt olympiakarsinnan rajan, mutta kanadalaisella Fournier Beaudryllä ei ole Tanskan kansalaisuutta, minkä vuoksi heitä ei nähdä Etelä-Koreassa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä luisteluumme, tämä oli kauden paras lyhytohjelmamme. On hienoa luistella isolla areenalla yleisön edessä. Halusimme tarjota shown ja yritimme tehdä erilaisen lattaritulkinnan, pari fiilisteli.

Suomalaisparit lähtevät vapaaohjelmaan sijoilta 10 ja 16.

Jäätanssin ykköspari Suomessa, Cecilia Törn-Jussiville Partanen, keräsi lyhyttanssillaan 53,23 pistettä, joka vei heidät kilpailussa kymmenenneksi.

– Lyhyttanssi meni hyvin, tuntui paremmalta kuin olympiakarsinnoissa viime viikonloppuna. Tekniset pisteet jäivät kuitenkin kolme-neljä pistettä alemmas. Olemme saaneet koottua itsemme hyvin viikontakaisen pettymyksen jälkeen. Tuli halu näyttää, että olisimme kuuluneet olympialaisiin, suomalaiset pohtivat.

Yksinluistelijataustalta jäätanssin keväällä 2015 aloittaneet Juulia Turkkila-Matthias Versluis esiintyivät ensimmäistä kertaa Finlandia Trophyssa jäätanssiparina keräten pisteet 46,00, joilla he ovat kilpailussa sijalla 16.

– Alussa oli hyvä fiilis, mutta sitten askelsarjaan tuli epätarkkuutta ja twisseleissä horjumista, minkä vuoksi pisteet jäivät melko alas. Kilpailu on kovatasoinen ja oma tavoitteemme on tehdä vapaatanssiin ehjä suoritus. Kausi on vasta alussa, pari analysoi.

Kisaan osallistui kaikkiaan 19 jäätanssiparia, jotka edustavat 12 maata. Jäätanssin vapaatanssikilpailu käydään sunnuntai-iltana.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/CSFIN2017/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024