Uutiset

Finlandia Trophy alkaa

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo käynnistyy huomenna perjantaina 6. lokakuuta Espoo Metro Areenalla.Kilpailussa nähdään yli 200 luistelijaa yhteensä 24 maasta joukossaan muun muassa Helsingin MM-kilpailuissa hopealle sijoittuneet ranskalaiset jäätanssijat Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron, pronssille miesten sarjassa yltänyt Kiinan Boyang Jin sekä niin ikään pronssia naisissa voittanut Kanadan Gabrielle Daleman. Naisten sarjan nimekkäin kilpailija lienee kuitenkin Italian moninkertainen arvokilpailumitalisti Carolina Kostner.

Suomea kilpailussa edustavat Viveca Lindfors, Emmi Peltonen, Valtter Virtanen, Bela Papp sekä jäätanssijat Cecilia Törn-Jussiville Partanen ja Juulia Turkkila-Matthias Versluis. Muodostelmaluistelussa ovat mukana moninkertaiset MM-mitalistit Marigold IceUnity, Rockettes, Team Unique sekä uusi espoolainen muodostelmaluistelujoukkue Lumineers. Kovimman vastuksen suomalaisille tarjoaa Team Paradise, maailmanmestarit Venäjältä.

Nebelhorn Trophyssa Suomelle viime viikolla olympiapaikan luistellut Viveca Lindfors pitää kahden kovan kilpailun luistelemista viikon sisällä haastavana.

-Olympiakarsinta oli todella stressaava kilpailu, mutta annoin siellä kaikkeni. On kuitenkin kiva päästä täällä Espoossakin luistelemaan kokeneiden kilpakumppanien kanssa, Lindfors pohti.

Suomalaisnaisten toinen edustaja Emmi Peltonen odottaa innoissaan kovatasoista kilpailua. Suomea Helsingin MM-kilpailuissa edustanut Peltonen tietää, miltä kotiyleisön tuki luistelijalle merkitsee.

-Kuntoni on kohdillaan ja kunhan teen kaiken vaadittavan, hyvä tulee, kesän Los Angelesissa Rafael Arutyunianin valmennuksessa harjoitellut Emmi Peltonen sanoi.

Jäätanssissa Suomea edustaa kaksi paria

Hallitsevat Suomen mestarit Cecilia Törn ja Jussiville Partanen sekä vasta toista kautta yhdessä luistelevat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis lähtevät kotikilpailuun hyvillä mielin. Törn, Turkkila ja Versluis ovat kilpailleet Finlandia Trophyssa myös yksinluistelijoina.

Lauantaina luisteltava jäätanssin lyhyttanssikilpailu kostuu tänä vuonna latinalaistansseista rumban ollessa pakollinen rytmi.

-Olemme päässeet yllättävän helposti sisään lattarifiilikseen, myös kilpatanssijoiden johdolla harjoitelleet parit kertoivat.

Suomella myös miehissä kahden luistelijan edustus

Suomea kevään MM-kilpailuissa edustanut Valtter Virtasen alkukauden tahti on ollut tiivis. Nebelhorn Trophyssa viime viikolla kilpaillut Virtanen ei pettymyksekseen yltänyt olympiapaikkaan. Uudet tuulet puhaltavat kuitenkin valmentajarintamalla.

-Muutoksia viimepäiviin on tuonut valmentajanvaihdos. Etsin tällä hetkellä uutta erityisesti tekniikkaan panostavaa valmentajaa. Tässä kilpailussa valmentajanani toimii vaimoni Alina (Meyer), Virtanen kertoi.

Suomen toinen miesedustaja Bela Papp on toipumassa lievästä jalkavammasta.

-Finlandia Trophy Espoo on ensimmäinen kilpailuni tänä vuonna, koska kauden alkua piti siirtää. Olemme muuttaneen ohjelmien sisältöjä, saadakseni niihin lisää vaikeutta. Toivon ylittäväni MM-kisarajat, kertoi Vacouverissa harjoitteleva Papp.

Tulokset ja aikataulut: https://www.finlandiatrophy.com/fi/

Kuvat: Sari Niskanen


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024