Uutiset

Törn – Partanen viides Lombardia Trophyssa

Suomalaiset jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen nousivat hienosti viidenneksi Lombardia Trophyssa Italiassa. Parin pisteet olivat 132,92.

Pari lähti lauantain vapaatanssiin kilpailun kahdeksannelta sijalta. Vauhdikas mutta samalla hallittu vapaatanssi nosti heidät lauantaina kolme sijaa ylöspäin.

– Vapaassa saimme selkeästi enemmän annettua itsestämme kuin lyhyessä. Myös valmentajamme Maurizio Margaglio kiitti siitä, että olimme vapaatanssissamme niin läsnä, pari iloitsi.

– Askelsarja olisi tosin saanut olla puhtaampi ja nostoihin tuli pari pientä kauneusvirhettä, mutta tästä on oikein hyvä jatkaa.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen kilpailevat seuraavan kerran jo 28.-29. syyskuuta, jolloin he hakevat Suomelle jäätanssin olympiapaikkaa Nebelhorn Trophyssa Saksassa.

Suomen toinen pari Juulia Turkkila – Matthias Versluis oli lyhyttanssissa lähes samoissa pisteissä Törn-Partasen kanssa, mutta vapaatanssissa syntyi selvä ero kokeneempaan suomalaispariin. Turkkila-Versluis jäi kilpailun kymmenennelle sijalle yhteispistein 120,44.

– Vapaatanssiimme olemme suorituksena tyytyväisiä, pisteet vain jäivät tosi alas. Kauden vapaassamme on paljon vaikeita elementtejä ja sitä myötä riskejä meille, Turkkila ja Versluis sanoivat.

Bergamossa käydyn Lombardia Trophyn jäätanssikilpailun voitti sitä alusta asti johtanut italialaispari Charlene Guignard – Marco Fabbri, yhteispisteet 169,30.

Suomen miesedustajalle Valtter Virtaselle Lombardia Trophy oli pettymys. Virtanen ei löytänyt kummassakaan ohjelmassaan terävyyttä hyppyihinsä ja jäi yhteistuloksessa sijalle 17 yhteispistein 164,51.

Myös Virtanen valmistautuu olympiakarsintaan Nebelhorn Trophyssa kahden viikon päästä.

Miesten kilpailun täysin ylivoimainen voittaja oli Japanin Shoma Uno, joka tehtaili Bergamon jäällä uuden ennätyksensä 319,84. Kilpailun kakkonen, USA:n Jason Brown luisteli 259,88 pistettä.

Tulokset: http://www.fisg.it/upload/result/4468/index.html


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024