Uutiset

Taitoluistelun MM-kisat toivat 2,9 miljoonan tuloksen

Taitoluistelun MM-kisat toivat 2,9 miljoonan euron tuloksen – kisavieraat jättivät Helsinkiin lähes 14 miljoonaa euroa

Helsingissä järjestetyt taitoluistelun MM-kilpailut onnistuivat taloudellisesti. Ne toivat järjestäjälle eli Suomen Taitoluisteluliitolle 2,9 miljoonan euron tuloksen. MM-kilpailujen yleisön yhteenlaskettu rahankäyttö kisaviikon aikana toi Helsinkiin arviolta noin 12-14 miljoonaa euroa.

Kisat olivat järjestelyiltään menestys. Sponsor Insight Finland Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan 82 prosenttia kaikista asiakkaista arvosti tapahtuman tunnelman huippuunsa ja 97 prosenttia antoi MM-kisoille kokonaisuutena parhaan tai toiseksi parhaan arvosanan.

Liiton puheenjohtaja ja tapahtuman järjestelytoimikunnan varapuheenjohtaja Laura Raitio iloitsee MM-tapahtuman onnistumisesta. Raition mukaan taloudellisen menestyksen kulmakivinä olivat tarkkaan tutkittu ja toteutettu pääsylippujen hinnoittelu sekä hyvä kustannusten hallinta.

”Lipunmyynnissä tavoitteenamme oli tarjota monipuolinen valikoima eri hintaluokkiin kuuluvia lippuja, jotta mahdollisimman moni voisi päästä seuraamaan kisoja paikan päälle. Halvimmillaan kisakatsomoon pääsi vain 20,17 eurolla”, Raitio kertoo.

”Teimme myös kulujen puolella strategisesti oikeita valintoja joutumatta silti tinkimään kisojen nykyaikaisesta ilmeestä tai yleisön viihtyvyyteen liittyvistä toimenpiteistä. Kansainväliselläkin tasolla mitattuna onnistuimme tuomaan taitoluistelukisoihin monta uutta ideaa ja raikasta uudistusta.”

Kirkkaimpien suomalaistähtien puuttuminenkaan ei horjuttanut 65 000 katsojan lipunmyyntitavoitetta, sillä se ylittyi neljällä tuhannella. Kaiken kaikkiaan Hartwall Arenan lehtereillä vieraili 80 000 katsojaa, joista 10 000 oli pääkaupunkiseudun koululaisia.

Suurin osa ulkomaalaisista kisaturisteista saapui Venäjältä ja Japanista. Viiteen päivään mahtui yhdeksän kisatapahtumaa ja kahdeksan yleisölle avointa harjoitustapahtumaa, joihin osallistui 193 urheilijaa 36 maasta. Paikalla oli lähes 500 median edustajaa ja kisaviikon tapahtumat televisioitiin yli 30 maahan. Tapahtumassa työskenteli kisaviikon aikana 450 vapaaehtoista.

Tuloksen käytöstä liitto päättää myöhemmin erikseen. ”Potti käytetään järkevästi pitkällä aikavälillä. On kuitenkin selvää, että suurelta osin varoja suunnataan lajin kokonaisvaltaiseen kehittämiseen Suomessa”, Raitio valottaa liiton suunnitelmia.

Taitoluistelun EM-kilpailuista vuonna 2009 liitto teki miljoonan euron tuloksen. Se on turvannut liiton toimintaa viime vuosiin saakka. Vuonna 2011 Helsingissä järjestetyistä muodostelmaluistelun MM-kilpailuistakin liitolle jäi 0,3 miljoonan euron voitto. Seuraavan kerran Taitoluisteluliitto järjestää vuoden 2019 muodostelmaluistelun MM-kilpailut.

  • ISU World Figure Skating Championships® 2017 – Taitoluistelun MM-kilpailut järjestettiin Helsingissä Hartwall Arenassa 29.3.–2.4.2017.
  • Kilpailussa tehtiin 6 kaikkien aikojen piste-ennätystä. Kilpailussa oli jaossa suurin osa vuoden 2018 olympiapaikoista.
  • Tapahtuman Twitter päivitykset tavoittivat kilpailuviikon aikana 18 miljoonaa Twitterin käyttäjää. Tapahtuman virallisella verkkosivulla www.helsinki2017.fi vieraili kilpailuviikon aikana n. 200 000 eri kävijää yli 180 maasta.
  • MM-viestiä ja luistelun ilosanomaa vietiin talven aikana 70 paikkakunnalle, kun Suomen Taitoluisteluliitto ja Suomen Luisteluliitto järjestivät yhdessä, Suomi 100 -teeman mukaisesti, Ice Skating Tour featuring Koko Suomi Luistelee -kiertueen. Koko Suomi Luistelee -tapahtumat tavoittivat 100 000 henkilöä.

Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024