Uutiset

Taitoluistelun MM2017-kilpailut keräsivät erittäin myönteistä palautetta

Helsingin Taitoluistelun MM2017-kilpailun kävijöille teetetty asiakastutkimus paljasti, että yli 97 prosenttia kaikista kilpailun katsojista oli tapahtumaan erittäin tai melko tyytyväinen. Hartwall Arenalla järjestetty tapahtuma sai kiitosta erityisesti tunnelmastaan ja sujuvuudestaan. Katsojat olivat myös tyytyväisiä suhteessa tapahtumalle asettamiinsa odotuksiin. Kritiikkiä keräsi tapahtumapaikan ruokatarjonta sekä opastus Pasilan asemalta tapahtumapaikalle. Tutkimuksen toteutti Sponsor Insight Finland Oy yhdessä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa. Kyselyyn vastasi 2482 henkilöä, joista 30 prosenttia oli ulkomailta saapuneita kisaturisteja.
– Olen erittäin tyytyväinen MM-kisan tuloksiin. Tavoitteenamme oli järjestää huipputason MM-kilpailut ja palautteen perusteella onnistuimme siinä erinomaisesti. 82 prosenttia kaikista asiakkaista arvosti tapahtuman tunnelman huippuunsa ja 97 prosenttia antoi MM-kisoille kokonaisuutena parhaan tai toiseksi parhaan arvosanan. Tulokset antavat vakaan pohjan hakea Suomeen taitoluistelun arvokilpailuita myös tulevaisuudessa, iloitsee MM-kilpailujen pääsihteeri Henri Nordenswan.

Kisaturistit jättivät Helsinkiin miljoonia

Ulkomaalaiset ja Helsingin ulkopuolelta saapuneet kisaturistit käyttivät rahaa tapahtumaan liittyen yhteensä 10–12 miljoonaa euroa, josta 4,5-6,5 miljoonaa euroa kohdistui ostoihin ja palveluihin Helsingissä Hartwall Arenan ulkopuolella. Helsinkiläiset mukaan lukien MM-kilpailujen yleisön yhteenlaskettu rahankäyttö kisaviikon aikana oli noin 12-14 miljoonaa euroa.

Ulkomaalaiset katsojat viipyivät vierailunsa aikana Helsingissä keskimäärin 4,1 yötä. Suurin osa ulkomaalaisista kisaturisteista saapui Venäjältä (18,6 % ulkomaalaisista) ja Japanista (14,9 %). Ulkomaiset vieraat kiittivät erityisesti Helsingin turvallisuutta, siisteyttä ja julkista liikennettä.
– Saimme kisavierailta tärkeää palautetta heidän kaupunkikokemuksestaan. Suurin osa palautteen antajista oli erittäin tyytyväisiä juna- ja raitiovaunuliikenteeseen ja aikataulujen pitämiseen. Sana ”convenient” toistui ulkomaalaisten vieraiden palautteissa usein, Helsingin kaupunkimarkkinointiyksikön päällikkö Saila Machere sanoo.
– Parannusehdotuksiakin saimme. Muista maista saapuneet kisavieraat kritisoivat ravintoloiden aukioloaikoja, matkalippuautomaattien vähyyttä ja sitä, että kaupungilla ei ollut opasteita nähtävyyksille, Machere jatkaa.

MM-kilpailujen taloudellinen tulos ei ole vielä lopullisesti selvillä, mutta hyvin menneen lipunmyynnin seurauksena tuloksen arvioidaan olevan selvästi positiivinen.
– Lipunmyynnissä tavoitteenamme oli tarjota lippuja useassa eri hintaluokassa, niin että jokaisella olisi mahdollisuus tulla seuraamaan kisoja paikan päälle. Tässä tavoitteessa myös onnistuimme. Tapahtumasta riippuen 85-90 prosenttia asiakkaista piti pääsylippujaan niistä maksetun hinnan arvoisena, toteaa pääsihteeri Nordenswan.

ISU World Figure Skating Championships® 2017 – Taitoluistelun MM-kilpailut pidettiin Helsingissä Hartwall Arenalla 29.3. – 2.4.2017. Viiteen päivään mahtui yhdeksän kisatapahtumaa ja kahdeksan yleisölle avointa harjoitustapahtumaa, joihin osallistui 193 urheilijaa yhteensä 36 maasta. Kilpailuissa tehtiin kuusi maailmanennätystä. Paikalla oli yli 450 median edustajaa ja kisaviikon tapahtumat televisioitiin 30 maahan. Varovaisen arvion mukaan niitä seurasi paikan päällä lähes 80 000 katsojaa.

Lisätiedot: MM-kilpailujen pääsihteeri Henri Nordenswan, 050 531 9171


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024